Grey's ger hopp

Jag har alltid gillat Grey's Anatomy och det blev inte direkt sämre igår. Det var kul att se Addison igen och Kate Walsh såg inte illa ut eller. Jag önskar att de kunde ge upp Private Practice så att hon kunde komma tillbaka till Grey's. Att de nu också börjar bygga upp ett förhållande mellan Callie och Dr Hahn är också lovande.

Det är väl för tidigt att börja hoppas med litet mer representation på mainstream-tv, det händer inte varje dag.
Det ska i alla fall bli spännande att se hur det utvecklas.
Men tyvärr så är det tydligen säsongsavslutning nästa vecka. Väldigt irriterande att de inte tänker visa hela säsongen. Jag förstår inte riktigt anledningen till att  kanal 5 tar paus med två avsnitt kvar av säsongen. Eftersom säsongen redan är slut i USA borde det väl inte vara några problem, eller? Det är kanske någon tv-industri grej som jag inte riktigt förstår men det hidrar mig inte vara från att vara irriterad. Det är störande i allmänhet när kanalerna hackar sönder säsongerna hur som helst för att passa deras egen tablå. Det förstör ju lite upplägget med hur säsongerna har spelats in.  Men, men vi får i alla fall se vad som händer nästa vecka.

Ikväll tänker jag se på säsongsavslutningen av SYTYCD.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas
Photobucket

Inget mer Bad Girls

Igår såg jag de sista avsnitten på säsong 8 av Bad Girls så nu blir det inga mer fängelsebesök för mig på ett tag, eller i alla fall inte tills jag bestämmer för att titta på det igen.
Det är verkligen en bra serie, helt klart högt uppe bland mina favoriter genom tiderna. I alla fall om man fokuserar på de första fem säsongerna, efter det var det inte lika bra. De första fem säsongerna bjöd på så mycket, förutom lesbiska förhållanden som ju alltid är trevligt att se och generellt visades på ett bra sätt, så fanns det mycket spänning och samtidigt mycket värme i beskrivningen av karaktärerna. Under de första säsongerna var jag också mycket imponerad av kontinuiteten, det är inte ofta jag har sett serier där man har följt upp karaktärerna så bra. Också efter att de hade lämnat fängelset och serien så kunde de nämnas i samtal eller komma tillbaka för gästspel. Och det var så många karaktärer som var lätta att tycka om; Nikki, Helen, Yvonne, Karen, Denny, Pat, the Julies... och så finns det ju också de där karaktärerna som man älskar att hata som Shell och Natalie Buxton och så finns det karaktärer som man bara hatar men som förtsås behövs för att öka dramatiken, särskilt Jim Fenner (lika vidrig som Gert i Kungamordet). Men tyvärr tycker jag inte serien slutade lika bra som den började, för många av de populära karaktärerna försvann och man fick aldrig lära känna de nya karaktärerna på samma sätt. Man fick t.ex. aldrig se mänskligheten hos Natalie på samma sätt som man fick med Shell. Dessutom kändes det lite på slutet som att historierna inte hängde ihop och vad ännu värre var så glömde man helt bort kontinuiteten. Plötsligen försvann karaktärer utan att man någonsin hörde talas om dem igen eller fick någon förklaring till var de tagit vägen. Men jag rekommenderar ändå alla som inte har sett serien att kolla in den, se de första fem säsongerna och om de får dig fast så kommer du nog ändå att vilja se resten för att se hur det slutar. Säsong sex är i alla fall värd att se eftersom man får lite av en belöning i sista avsnittet av den säsongen. Säsong sju är värd att se för att få lära känna Pat Kerrigan och säsong åtta vill man väl ändå se för att veta vad som händer på slutet.
Vad som i alla fall är helt säkert är att jag inte är den enda som gillar serien, det finns massvis med fanvideos på youtube så jag tänkte lägga in en här som avslut på mitt långa maraton.

Ikväll ser jag på Grey's Anatomy med Kate Walsh.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas
Photobucket

Liz Feldman


Är en ny stjärna på AfterEllen-himlen. Hon är dock inte särskilt ny i underhållningsindustrin, hon har hållt på med stand-up sedan hon var femton och under flera år arbetade hon som manusförfattare åt Ellen DeGeneres på hennes talkshow. Men nu har hon sin egen show på AfterEllen där hon inleder med monologer i samma stil som Ellen och sedan gör inte helt allvarliga intervjuer med sina gäster. Hittills har hon haft riktigt coola gäster; Kate Moening (The L-Word), Erin Daniels (The L-Word), Nicole Paone (The Big Gay Sketch Show) och igår var det Clea DuVall (But I'm a Cheerleader, Girl Interrupted, etc.). Liz är rolig och intervjuerna får dig antingen att hålla för ögon och öron eller så får de dig att skratta hysteriskt. Jag rekommenderar i alla fall att kolla in This Just Out With Liz Feldman

Ikväll tittar jag på Life och sedan blir det nog de sista två avsnitten av Bad Girls.  

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas

Eurovision Song Contest 2008

Grattis Ryssland!
Låten var inte en av mina favoriter men jag tycker inte att den var jättedålig heller. Dessutom räknar jag med att Eurovision i Moskva maj 2009 kommer att innebära en stor och snygg show så jag är någorlunda nöjd.
Att det inte gick bättre för Sverige är jag inte förvånad över, jag tycker mig minnas ett blogginlägg för ett tag sedan med titeln Fel låt vann, jag har aldrig tyckt att låten är särskilt stark. Och hur proffsig och bra sångerska Charlotte än är så kan inte en medioker låt och ett inte särskilt spektakulärt scenframträdande slå hela Europa med häpnad. Förutom att hon körde sin svartvita grej i början så var det väl inget vi inte har sett förr, glitter, korta klänningar, en massa smink och lite dans fram och tillbaka på scenen överraskar väl ingen.

Mina favoriter annars var:
1. Serbien, jag är väldigt svag för starka ballader
2. Armenien, jag har också en viss svaghet för tjejer i korta klänningar
3. Ukraina, av ungefär samma anledning men jag gillade egentligen Armeniens låt bättre
4. Turkiet, förvånade mig själv också för det är ett killband och egentligen inte min musiksmak, men låten var bra   och det lät himla snyggt på turkiska.
5. Israel, också en stark låt och fint med hebreiska.
6. Portugal, hon kunde sjunga och jag älskar portugisiska
Grekland och Norge var inte så orginella men ändå snygga nummer med matchande snygga tjejer så jag är glad att det gick bra för dem också.

Övrigt att säga om showen, främst finalen, så var det väl snyggt som vanligt. Programledarna var sådär och de där skrikiga människorna i greenroom var bara jobbiga, men de hade bra mellanakter (särskilt den i finalen) och jag tycker fortfarande att det är lika roligt att se alla länder tillsammans. För mig är det roligaste alla olika länder, kulturer och språk som på något sätt har den här festen gemensamt. Och därför gillar jag oftast också de nummer där det syns var de kommer ifrån bäst. Alla som sjunger på sitt modersmål (eller egentligen vilket språk utom engelska) får automatiskt pluspoäng av mig.

Nästa år kanske vi kunde skicka Helen Sjöholm med en BAO-låt, jag tänker mig en låt sjungen på svenska med lite folkmusikinslag, inte som Nordman, utan mer i stil med det här:
Okej, jag fick den idén just nu, men varför inte? Det vore i alla fall något nytt och kan någon inte gilla Helen Sjöholm? Det vore i alla fall mitt drömkort så om Helen Sjöholm eller Benny Andersson eller Christer Björkman eller någon som känner dem läser det här så tänk på saken.

Nu flöt jag visst iväg lite, men en kommentar till om årets Eurovision; hur briljant var Björn Gustafsson? Jag vet att det antagligen inte var någon utanför Sverige som fattade skämtet men det var så sjukt roligt när han gjorde sin töntredovisning av Sveriges poäng.

Ikväll ska jag se på CSI och hoppas att det blir ett nytt avsnitt av SMMWT idag.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas

What's Your Problem?

Är en av de bästa vloggarna på AfterEllen. Igår hade Cathy DeBuono (också känd här som en gudinna och som PS) Jill Bennett (också nämnd här ett antal gånger) som gäst. Och de gjorde sitt bästa för att svara på ett par tittarbrev. Men det jag nästan tyckte var bäst var att de också hade besök av några hängivna AE-fans. Det här är en grupp tjejer från olika länder som träffades på UJBFC (Jill Bennets fanclub) och utan att någon gång har träffats i verkligheten så bestämde de sig för att åka till LA tillsammans. Ganska coolt, och lite galet också, bara det men det coolaste tycker jag är att Cathy och Jill tar sig tid att träffa fansen och umgås med dem. Visst, vi pratar inte om några a-list kändisar här men för AE fans är de lika mycket idoler som Jodie Foster eller Ellen DeGeneres (som vi väl får gratulera till att hon och Portia ska gifta sig nu). Och jag tycker att det är bra att de förstår det inflytande de har och gör något positivt av det. De diskuterade bland annat hur AfterEllen är ett ställe där många tjejer får en chans att vara sig själv och träffa likasinnade, men vad sidan också gör är att den visar på positva förebilder. Vloggarna har ett stort inflytande i och med att de för många, särskilt unga tjejer, är de enda lesbiska kvinnor man känner till (eller det beror väl lite på var i världen man bor men det är ju inte direkt någon översvämning av förebilder). Skillnaden mot tv-serier som The L-word eller någon annan av de få representationer man kan stöta på är ju också att de är riktiga människor. Man får se flator som är sig själva och som är bekväma med sig själva, som är roliga och som tar upp ämnen som berör oss, däri tror jag att den största behållningen ligger och det är väl det som är anledningen till att vloggarna har blivit så populära. Även om det inte kan förnekas att det också kan finnas mer ytliga anledningar ;-)

Ikväll ska jag inte se på tv för min digitalbox har crashat (whaat?!) så det blir kanske ett 3way maraton istället.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas

SYTYCD

Tänkte att det kanske var på tiden med en lite uppdatering om vad jag tycker om tävlingen än så länge. Allmänt kan jag väl säga att jag tycker dansarna håller hög kvalité, juryn gör ett bra jobb och än så länge tycker jag inte ens att de som röstar har gjort bort sig. Fast det är svåra val ibland när alla är så bra. Det jag inte gillar är att  kanal 5 kommentatorn (inte Kicki utan rösten som presenterar programmen) hela tiden säger att vi ska hålla en extra tumme för Sverige. Jag håller inte med, visst är det kul om en svensk dansare vinner men då ska det vara för att den personen var bäst. Jag har inte sett det som en tävling mellan länderna utan tvärtom så är det väl trevligt med ett program där man gör något trevligt tillsammans över nationsgränserna.
Jag har haft svårt att välja favoriter för att det är verkligen många som jag tycker är bra, fast Mona är nog ändå den jag gillar bäst just nu:   

Hon verkar ju kunna göra vilken dans som helst, hon är charmig och har mycket personlighet på scenen. Det går ju inte att förneka att hon är jättesöt men samtidigt kan hon också få till det där sexiga och sensuella när det behövs. När hon och Junior dansade rumba dog jag nästan.

Emma är den enda svenska tjejen kvar och hon är också jätteduktig
Precis som Mona har hon mycket personlighet på scenen och jag tror att det som gör båda dem två till favoriter.

Jag gillar egentligen alla fyra tjejer som är kvar


Jag var inte helt övertygad om Siv i början men vid det här laget har hon visat att hon är sjukt bra, och har ni sett hennes muskler, dansare är sexiga.
Mynte är kanske den som är svagast av tjejerna som är kvar, vilket inte säger så mycket, men hon är ju dansk och om någon såg hennes magrutor igår så behöver jag kanske inte ge så mycket mer förklaring.

Och även om jag hoppas att en tjej ska vinna så har jag faktiskt några favoriter bland killarna också. Daniel verkar ju också vara sådär sjukt begåvad att han kan göra nästan allting och Junior är också jätteduktig och har samma charm som Mona, synd att de bröt upp det paret. Så nu har jag räknat upp alla utom två, så då kan jag väl lika gärna säga att jag gillar Martin och Robin också och erkänna att det är omöjligt att välja favoriter.

Ikväll kommer jag att titta på säsongsavslutningen av Så ska det låta med en av mina favoritgäster Jill Johnsson.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas
Photobucket


Nya webserier

Lagom till att 3way slutar så lanserar AfterEllen två nya webserier. Man har hållit en tävling där vem som helst har fått skicka ett bidrag och de serier som kom på första och andra plats kommer nu att visas på websidan.
B.J. Fletcher Private Eye kommer att ha ett nytt avsnitt varje tisdag och Ghostella's Haunted Tomb kommer att läggas upp på onsdagar. Jag har sett det första avsnittet av båda serierna och jag vet egentligen inte hur mycket jag har att säga om dem, det är svårt att säga något om första avsnittet av något som har så korta avsnitt (7-15 min)

B.J. Fletcher Private Eye handlar
om privatdetektiven B.J. som inte alltid verkar använda sig av helt legitima metoder och som har en del trubbel i sitt privatliv. I första avsnittet dyker hennes ex upp för att anställa henne för ett uppdrag med att hitta en läcka på företaget där hon jobbar. Så mycket arbete verkar dock inte bli gjort utan mötet med exet verkar mest driva B.J. till en kväll med allt för mycket dricka på baren där hennes bästa kompis jobbar. Tonen känns lite liknande Timetravelling lesbian och om det fortsätter med att innehålla lite komedi kan det nog bli roligt. Skådespeleriet kändes inte helt klockrent i det första avsnittet men det kan hända att det blir bättre. Låter det spännande så kolla in första avsnittet här http://www.afterellen.com/blog/sarahwarn/video-bj-fletcher-episode-1

Ghostella's Haunted Tomb är lite mer excentriskt. Det handlar om Ghostella som älskar skräckfilm och gärna vill bli tv-stjärna. Därför spelar hon in ett eget program i sitt garage där hon varje vecka visar och kommenterar skräckfilmer med lesbiskt tema. I det första avsnittet handlade det om "Taste of flesh, taste of fear" som tydligen är en klassiker när det gäller lesbiska vampyrfilmer (en genre jag har missat helt). Filmen visas i form av barbiedockor i en hel liten barbievärld som spelar upp de viktigaste delarna av filmen komplett med ljudeffekter och allt, börjar det låta konstigt än? Det är inte riktigt min grej men samtidigt tycker jag att det är lite roligt att göra något så pass konstigt så jag kommer absolut att titta igen. Kolla in den här http://www.afterellen.com/blog/sarahwarn/video-ghostellas-haunted-tomb-1

Ikväll tittar jag på SYTYCD och Medium

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas
Photobucket

3way säsongsfinal


Så var då första säsongen av webserien 3way avslutad.
Det började lite skakigt som många serier gör och även om jag gillade och skrattade redan från början så var jag inte helt säker på hur mycket av det som berodde på att jag gillade ansträngningen och det faktum att Jill Bennet var med. Men efter hand som de tolv avsnitten och tillhörande 'confessionals' har lagts ut så tycker jag att det bara har blivit bättre. Skådespelarna har kommit in mer i sina roller, vilket är det som ofta brukar hända efter ett tag, och det i kombination med ett välskrivet manus och bra gästskådespelare har gjort det till ett rent nöje att gå till 3waytv.tv på måndagar och torsdagar. Det är roligt, sexigt och underhållande.
Säsongsavslutningen utspelade sig på Dinah Shore och bjöd på ett återseende av fler av dem som gästspelat under säsongen, inklusuve Elizabeth Keener, Kristy Swanson, Bridget McManus och Cathy DeBuono.  Dessutom dök Baby Sarah och Sarah Warns syster och systerdotter upp, säkert till mycket nöje för alla AfterEllen fans.
 Och det hela slutade med en cliffhanger, det verkar som Andrea och Roxie är på väg att göra slut... Hur det blir med det får vi se om det blir en andra säsong, för att det ska bli möjligt behöver de dock visa att det finns ett stort intresse för serien. Vilket innebär att de behöver så många sidträffar som möjligt, så jag tycker att alla ska ta en tur till http://www.3waytv.tv/ för att titta på avsnitten några extra gånger.

Ikväll tänker jag titta på Life och fortsättningen på det dramatiska Desperate Housewives- avsnittet från förra veckan.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas

Mer inför Eurovision

Visning av bidragen till Eurovision Song Contest fortsätter på SVT på söndagarna men hittills tycker jag att det känns ganska segt. Ännu har jag inte sett någon låt som har övertygat mig och experttyckarna är ganska jobbiga; Lena Ph och Shirley är ganska roliga och Babben är väl okej förutom att hon gång på gång tar upp att det vore trevligt med lättklädda män på scenen. Men generellt tycker jag det har varit bättre under tidigare år.
Några observationer bara om programmet igår:
För det första: varför är de alla så partiska när de ska ge poäng till Sverige. Alla delade ut fyror och femmor men jag kan bara inte inse att de kan tycka att det är så bra. Låten är menlös och Charlotte Perelli ser hemsk ut särskilt den där klänningen är fruktansvärt ful (fast jag tror att jag har hört att hon ska byta klädsel nu). Visst hon kan sjunga det vet vi ju men låten är bara inte så bra, jag tror inte att hon har någon chans att vinna men jag kan ju ha fel, bara åtta dagar kvar till första semifinalen nu så det lär ju visa sig.
För det andra: tjejen som sjöng Tjeckiens låt såg ut som Charisma Carpenter (Cordelia i Buffy) fast blond.
För det tredje: Vitryssland kopierar sina grannar. Jag tyckte att låttiteln Hasta la Vista lät bekant och mycket riktigt 2003 sjöng Oleksandr Poroparyev låten Hasta la Vista för Ukraina. Det är ju inte samma låt men man kunde väl ändå önska sig lite mer originalitet. Att Vitrysslands sångare sedan heter Ruslan är ju bara roligt, var det inte någon med den kvinnliga versionen av det namnet som vann Eurovision för Ukraina för några år sedan?
För det fjärde: gillar jag inte alls trenden med skämtlåtar som verkar finnas i år, vad är meningen med att driva med alltihopa? och är det någon som tycker att det är roligt? Igår var det Lettlend som bjöd på sjungande pirater, whaat?!
Ta tillbaka Marie N, henne gillade jag, både när hon vann och när hon var programledare året efter


Jag kom inte ihåg att hon dansade med dansösen där ett tag, nice.

Idag är det dags för säsongsfinal av 3way så det ska jag se på och så blir det väl Cashmere Mafia fast den bra delen är väl över vid det här laget.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas
Photobucket

Life

Jag såg på premiäravsnittet av Life igår och jag är faktiskt positivt överraskad. Pilotavsnitt är i min erfarenhet inte alltid bra och jag hade egentligen inte så höga förväntningar. Det finns så många polisserier och även om jag har en svaghet för vissa av dem så finns de så många som är alltför lika, särskilt så brukar jag inte vara så intresserad av serier med en manlig huvudroll. Så jag tittade mest för att se hans partner Dani Reese
Carmen and Shane from The L Word
Ser hon bekant ut?                                           Kanske lite mer här.

Vem saknar inte Carmen i The L-word? Men nu har Sarah Shahi fått en störe roll och det verkar hon kunna göra bra. Killen bryr jag mig inte så mycket om och jag kommer nog att irritera mig på honom om han fortsätter bryta mot en massa regler. Men serien i allmänhet verkar bra och det var ett starkt första avsnitt med spännande intrig och intressanta karaktärer så jag kommer att fortsätta titta. Lite jobbigt bara att det krockar med Ugly Betty, men det finns det väl lösningar på.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas
Photobucket

Hospital Central...

... är en spansk sjukhusserie som jag gillar. Det går inte i Sverige förstås men de relevanta klippen brukar dyka upp på youtube med engelsk text för dem som inte riktigt klarar spanskan.
De relevanta klippen handlar om Esther och Maca (eller numera mest om Maca och Vero) och det är ju förstås det mest intressanta. När deras historia började visas var serien redan inne på sin åttonde säsong men den fick faktiskt ett uppsving efter det. Det var lite smårevolutionärt med ett lesbiskt förhållande på bästa sändnigstid, jag är inte säker på om det var första gången, men deras bröllop var i alla fall det första homosexuella bröllopet som visades på spansk tv.
De första säsongerna tycker jag också att de gjorde det riktigt bra, det var en trevlig kärlekshistoria. När den nya barnläkaren Maca kommer till sjukhuset börjar hon och sjuksköterskan Esther att umgås. Esther har bara varit med män tidigare men hon blir kär i Maca och den där första säsongen när de är nykära är den bästa. Men den är ju en dramaserie, kanske lite åt såpa hållet ibland särskilt i de senare säsongerna, och det finns gott om drama mellan dem. De gör slut och blir ihop igen ett antal gånger, de råkar ut för olyckor, när det sedan börjar att handla om barn hit och dit och otrohetsaffärer blir det lite för mycket för mig. Men den är ändå sevärd och jag kommer at fortsätta titta på den nya säsongen som började för ett par veckor sedan. Det som gör den så bra också är att det aldrig var någon stor grej att de var lesbiska, även om Maca hade lite problem med sina rika föräldrar så tog alla andra det väldigt bra. Ett litet smakprov om någon är intresserad:

Ikväll tänker jag nog titta på första avsnittet av Life på trean, jag vet inte hur intresserad jag är av serien men man måste väl i alla fall kolla in Sarah Shahi.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas
Photobucket

RSS 2.0