South of Nowhere



Jag hade aldrig hört talas om den här serien förrän jag började titta på We're Getting Nowhere - tjejernas resumé av den. Sedan dess har jag sett en del avsnitt och jag tycker att det är en helt okej tonårsserie. Främst har den väl varit viktig just för att den har haft ett lesbiskt par som huvudpersoner i serien. Men nu har ett rykte spridit sig om att serien ska läggas ner efter att den andra halvan av den här säsongen (som börjar sändas i april) är slut och "spashley"- fansen har mobiliserat snabbt. Det har startats en websida (www.savespashley.com) och man planerar att skicka massprotester till tv-kanalen. För mig är inte serien så viktig, antagligen för att jag inte har sett så mycket av den och för att jag är lite för gammal för att vara i målgruppen, men jag förstår att för många tonårstjejer runtom i världen är det första gången som de har kunnat se sig själva reflekterade i tv-karaktärer. Och det är viktigt just i den åldern när man börjar inse vem man är och inte nödvändigtvis har någon i sin omgivning att identifiera sig med. Därför tycker jag att det är tråkigt om det är sant att serien ska läggas ner efter bara tre säsonger och jag ville visa lite stöd för dem som verkligen kommer att sörja serien. Lesbisk synlighet på tv är som  vi alla vet sällsynt och att lägga ner en av de få serier som har lyckats ganska bra med att porträttera homosexuella tonåringar tycker jag är synd, så jag hoppas att protesterna lyckas (även om jag tror det är ovanligt att de gör det) och att man bestämmer sig för att göra fler säsonger. (Om det nu verkligen är så att den ska läggas ner och om det i sådana fall finns möjligheter att ändra sig).

I <3 Sarah Warn...

... and so should you. Bridget McManus har nyss gjort en ny t-shirt med den texten och hon har alldeles rätt. Sarah Warn är ett geni och alla borde älska henne. Sarah är grundaren av afterellen.com, som om någon skulle ha missat det är min absoluta favoritsite just nu. Det började som ett fritidsprojekt som nu har växt till mer en heltidsjobb och är dessutom antagligen den största, och i min mening bästa, siten för lesbiska och bisexuella kvinnor. Sarah har också tillsammans med sin flickvän Lori startat två vloggar; She Made Me Watch This där de pratar om vad de har tittat på (lite som vad jag gör men bättre och smartare och snyggare och i videoform) och Who Thought That Was a Good Idea där de diskuterar veckans dummaste kändisnyheter. Både Sarah och Lori är smarta och snygga och jag har fått många bra tips om vad jag ska titta och inte titta på av dem.
För tillfället har de haft ett litet uppehåll i sitt vloggande men igår dök det till min stora glädje upp en Oscarsspecial som de gjorde tillsammans med Bridget och Karman. De hade ungefär lika bra koll på filmerna som jag hade men de hade desto roligare med att diskutera själva galan, fast det mest verkade handla om annat vilket inte gjorde det mindre roligt. Okej, nu ska jag sluta sjunga afterellens lovsång annars får de börja betala mig för all reklam jag gör. (Fast jag måste bara nämna att We're Getting Nowhere igår var lika bra som vanligt)



Tv-kvällen igår var som sagt fullspäckad; Grey's var bra och Sarah Silverman fick mig att skrika rakt ut men höjdpunkten var nog Kungamordet. Marie Richardson är fortfarande lysande, jag läste i DN att recensenten tyckte att hon var den klarast lysande stjärnan och jag är glad att jag inte är den enda som tycker det. Hon är klockren i sitt porträtt av den misshandlade alkoholiserade hustrun.
Skådespeleriet är bra över lag och så mycket som man hatar Gert så måste man säga att Reine Brynolfsson gör ett lysande jobb med att spela honom. Bara synen av honom på skärmen får mig att rysa och det är väl det som är meningen. Misshandelsscenerna är lite väl obehagliga tycker jag, det är förstås en viktig del av historien men jag hade inte haft nått emot att de begränsade det till en scen i varje avsnitt. men hittills gillar jag serien.

Ikväll får jag se om jag hinner se första avsnittet av Private Practice och så blir det i alla fall "What's Your Problem?". 

USA och demokrati?

Nej, det här har inte förvandlats till en politiskt blogg över natten men jag såg på det nyaste avsnittet av L-word igår och det fick mig att än en gång ifrågasätta USA:s självbild som världens främsta demokrati. Hur kan ett land som säger sig vilja arbeta för demokrati i världen ha så många demokratiska brister inom det egna landet? Hela "Don't ask, don't tell" konceptet är väl knappast demokratiskt. De diskriminerar sina egna medborgare och kräver att de som går ut i krig och slåss för att "främja demokrati och frihet" själva ska ge upp sin egen frihet att vara dem de är. Jag skippar att diskutera Guantánamo och dödsstraff här för det har inte så mycket med L-word att göra.
Men det var i alla fall ett bra avsnitt och jag tycker att de är bra att serien behandlar så många ämnen även om de ibland får kritik för att vilja trycka in för mycket. Jag tycker också att den här säsongen har en bra blandning av komedi och allvarligare ämnen; galna Jenny och Adele är ju bara roligt men kan sluta illa; även om jag tycker det skulle vara trevligt om Bette och Tina blev tillsammans så är jag inget stenhårt Tibette-fan och jag är lite trött på dramat; Shane är charmig som vanligt även om jag inte är så mycket för "sleeping around"; jag gillar inte att Alice har blivit så kändis-kåt att hon tycker det är okej att outa folk; men hon och Tasha är så söta tillsammans och slutet på det här avsnittet var underbart. 

Det ska bli spännande att se vad We're Getting Nowhere-gänget har att säga om det här avsnittet. Det ska jag se på nu och sen får jag se hur mycket tid jag har att se på allt som är på TV ikväll: Grey's, Women's Murder Club, Kungamordet, Sarah Silverman, NCIS... Lite liv har jag i alla fall så det blir svårt.

Anna och Abby

Anna Pihl börjar bli lite tjatigt så det är kanske lika bra att det här är sista säsongen. Skådespelarinsatserna är överlag bra och jag gillar att det är på danska, men det är så fruktansvärt förutsägbart. Man vet att alla kommer att göra det de inte borde men att det ändå kommer att sluta bra till slut. Som att Kim gick och drack kaffe med sjuksköterskan när det var meningen att han skulle sitta vakt hos offret, hur dumt var inte det, och självklart dök skurken då upp och gjorde ett nytt försök att döda honom men som tur var slutade det ändå bra.
Jag tror jag redan har sagt att jag gillar Charlotte Munck men varför ska hon vara tillsammans med så slemmiga killar. Ola Rapace hör i min mening inte till dem som bjuder på bra skådespelarinsatser, plus att han har slemmigt hår vilket gör det ännu värre. Martin var väl lite bättre men jag förväntar mig att det snart kommer att leda till ett triangeldrama som jag inte har något intresse av att se.

Cityakuten bjöd däremot på ännu ett högklassigt avsnitt, jag älskar den serien (vilket mina högar av videoband kan bekräfta) och tycker inte att den har blivit sämre med åren. Igår kom Abby tillbaka från rehab och gjorde ett bra jobb, även om inte alla verkade uppskatta hennes ärlighet om var hon hade varit. Hoppas bara att det faktum att hon har varit borta nu och väl kommer att vara borta igen nu när hon ska till Krotaien inte innebär att Maura Tierny är på väg att lämna serien. Och hoppas att det inte blir för mycket alkoholistdrama för det uppskattar jag inte heller.


Ikväll blir det nog Klass 9A och kanske L-word.

Misslyckad Oscarsnatt

Jag hade tänkt göra en liten genomgång av oscarsgalan men jag lyckades inte hålla mig vaken tillräckligt länge för att kunna veta vad som egentligen hände; det här är vad jag ändå lyckades uppfatta:

- Jag såg rödamattan-programmet och fick i alla fall se en del vackra kvinnor i vackra klänningar, vilket var trevligt.    - Julie Christie lyckades få in lite politik med ett uttalande om att Guantánamo måste stängas, det uppskattade jag.
- Cate Blanchett vann inget men hon såg väldigt bra ut, och även om jag inte har sett någon av filmerna som hon   var nominerad för så hade hon säkert förtjänat att vinna med tanke på hur bra skådespelerska hon är.
- Jag lyckades vakna till just i tid för att se Diablo Cody vinna för bästa orginalmanus, nu måste jag verkligen ta tag i att se Juno.
- Jon Stewart gjorde ett bra intryck med sin inledningsmonolog, lite politik där också.
- De svenska kommentatorerna var sådär; jag är inget fan av Pontus Gårdinger; Hans Wiklund verkade i alla fall ha bra koll på filmerna; tjejen som kommenterad kläderna kanske hade koll på klänningarna, vilket jag inte har, men hon verkade inte veta vilka de som hade dem på sig var.

Men resten av galan försvann i ett sömtöcken så jag kan inte säga så mycket om den.

Bridget McManus är verkligen rolig och väldigt flexibel också visar det sig.

Den här veckan hade hon Michelle Paradise på besök i sängen och som vanligt fanns det inte särskilt mycket röd tråd i det som sades men det var roligt i alla fall. Och Michelle är en till smart och snygg flata i LA, det verkar inte finns någon brist på dem i alla fall. Michelle Paradise har gjort en kortfilm som heter "10 rules. A Lesbian Survival Guide" http://www.imdb.com/title/tt0308973/ och på den bygger också hennes tv-serie Exes and Ohs som har gått en säsong på Logo i USA och Kanada http://www.imdb.com/title/tt0799893/. Förhoppningsvis kommer det fler säsonger för den är väldigt rolig, och båda finns att få tag på relativt enkel om någon är intresserad.

Jag såg också på McLeods döttrar men det var ett ganska tråkigt avsnitt. Simmone var bra men hela mordåtalstoryn börjar bli lite tjatig vid det här laget. Mer Alex och Fiona drama, vem bryr sig. Ja det var förstås också en nästan-kyss mellan Stevie och Alex också men jag vet inte riktigt vad jag tycker om dem två tillsammans. Men jag är redo för att åtalet ska läggas ner och att Fiona ska dra tillbaka till stan så får vi se vad som händer sen.

Ikväll blir det Anna Pihl och Cityakuten


Cathy DeBuono är en gudinna

Imagen Cathy DeBuonoHon är inte bara PS, som Bridget MacManus kallar henne, hon är smart också och varje torsdag hjälper hon afterellen-läsarna med deras problem i sin vlogg. Kanske är jag bara distraherad av hur hon ser ut men jag tycker att hon ofta ger bra råd och verkar visa ett genuint intresse för att hjälpa. När hon för några veckor sedan gav tips till en tjej som bodde i en småstad i Australien och inte vågade komma ut fick jag tårar i ögonen. När Cathy sitter där och ser ut som hon gör och säger att "du är inte ensam och det är inget fel på dig, det finns en hel värld av oss här ute som du kan identifiera dig med" så blir i alla fall jag rörd och väldigt villig att identifiera mig med henne. Men samtidigt blir det aldrig för tungt för att hon vet att blanda upp det med humor.

Criminal Minds-avsnittet igår var ett sådant där riktigt obehaglig avsnitt som blir riktigt bra tv. Jag gillar alla de här kriminalserierna men ibland känns det som att de måste göra det mer och mer extremt för att hålla uppe intresset. Igår handlade det om en lite flicka som hade försvunnit i ett köpcentrum och det visade sig att hon hade blivit sexuellt utnyttjad av sin farbror och att hennes faster hade blivit avundsjuk och försökt göra sig av med henne. Även om hon kom tillrätta till slut så var det riktigt obehagligt på ett "det skulle kunna vara snat men är ändå väldigt hemskt"-sätt. Men Criminal Minds är en bra serie, intelligent vilket jag gillar, och spännande.

Ikväll blir det final i På spåret och sedan Tina Fey i 30 rock. 

Från Jill till Marie



Onsdagar är bra dagar, främst för att det är den dag då Jill, Karman och Dara ger oss en ny vlogg. Det är bara tre tjejer som sitter hemma i vardagsrummet och pratar om en tv-serie och ändå är det den bästa underhållningen jag har haft på länge. Jag tror att det har att göra med att de är sig själva, och att de är väldigt roliga som sig själva.  Det handlar nog mycket om att man kan identifiera sig med dem, även om de är snygga coola Hollywoodflator, vilket jag knappast är så händer de ofta att de säger precis det jag tänkte när jag såg det L-word avsnittet. De är rappa i munnen och de bjuder på sig själva och för mig blir det aldrig tråkigt. Och jag behöver väl knappast förklara min kärlek för Jill igen, http://www.freewebs.com/ujbfc/news.html, om någon behöver veta vad det handlar om.


Grey's Anatomy går också på onsdagar och igår bjöd de på ännu ett högkvalitativt avsnitt. Jag vågar nästan säga att det är lika bra som Cityakuten, men att säga att det är bättre vore att begå helgerån. Men Grey's är extremt bra för det mesta. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om George och Izzie, de är söta tillsammans och jag köpte aldrig riktigt George och Callies äktenskap. Men samtidigt gillar jag inte riktigt alla otrohetshistorier. Jag är också trött på Meredith's och Derek's drama, det börjar bli ganska tjatigt vid det här laget. Meredith har nog aldrig varit min favorit egentligen och jag stör mig också på att hon är så elak mot Lexie. Jag förstår att hon har haft det jobbigt och att hennes pappa övergav henne men även om hon inte vill ha en systerrelation med Lexie kan hon väl i alla fall vara lite trevlig, det är ju inte hennes fel vad som hände innan hon ens var född. Det var också påminnelser om Burke men honom är jag över för länge sedan, Isiah Washington gjorde bort sig och jag sörjer inte att han fick sluta.


När jag tittar på Sarah Silverman vet jag ibland inte om jag ska skratta eller bara hålla för ögon och öron, ofta är hon hysteriskt rolig men ibland blir det lite för extremt tom för mig. Alltså ett one night stand med Gud borde inte störa mig som inte alls är religiös men jag kan tänka mig att för många människor är det lika provokativt som Muhammedteckningarna. Hon driver med allt och jag har faktiskt lite svårt att skratta åt döende barn. Men det lesbiska avsnittet förra veckan var en rolig drift med stereotyper och jag kommer säkert att titta igen nästa vecka, dessutom är hon ju jättesöt.


Sist på kvällen såg jag på första avsnittet av Kungamordet. Jag har väntat på den här serien sedan jag läste boken och jag har höga förhoppningar på den. Delvis var det också väldigt bra men delvis kändes det ockå som att den led av ett problem som jag ofta hittar i svenska serier och filmer; dialogen känns så stel och stolpig att det nästan blir pinsamt. Men jag tror att bra skådespeleri och ett utmärkt manus kommer att rädda serein. Marie Richardson var lysande som finansministerns misshandlade överklassfru, väldigt övertygande tyckte jag och för mig var hon det största utbytet i den här första delen. Jag gillar också Alexandra Rapaport och Suzanne Reuter och det ska bli spännade att se mer av tjejen som spelar Jasmin för jag gillade hennes historia mest i boken.


Ikväll blir det Cathy DeBuonos vlogg och antagligen Criminal Minds på tv.


Ellen och Hasses brorsas låtsassyrras kompis



Jag såg på The Ellen DeGeneres Show när jag åt lunch, men avsnitten som går just nu är ganska tråkiga för de är från tiden för manusförfattarstrejken och många ville väl inte vara med då eftersom de ville visa sitt stöd för strejken. Så det är inte så jättespännande gäster just nu. Men hon hade bl.a. en tjej som hade varit med i The Bachelor som gäst och de pratade om vilken besvikelse det var att killen i slutet inte hade valt någon av tjejerna. Alltså jag gillar Ellen -som man måste eftersom hon är "allas vår ledare"- men jag tycker att hon hade fel där. De pratade om att han hade "commitment issues" för att han inte ville välja en av dem och säga att han älskade dem om det inte var sant. Jag får erkänna att jag har inte sett programmet men för mig verkar det som om han är den enda vettiga personen. Hela idén med att man ska träffa någon på ett tv-program som man ska bli kär i och kanske gifta sig med verkar ganska idiotisk tycker jag. Visst, det kan säkert hända men det verkar ganska långsökt. Jag skulle inte prova på det ens om det fanns en lesbisk Bachelorette eller "Kvinnlig bonde söker fru".

Nästa program jag såg gav mig lite mer hopp om tv-mediet och gjorde mig glad att jag bor i Sverige. Jag brukar inte titta på barn- och ungdomsprogram men igår råkade jag se att de skulle prata om att vara gay på Hasses brorsas låtsassyrras kopmis på SVT och det var riktigt bra. Kitty pratade med två tonårstjejer, den ena identifierade sig som bisexuell och den andra hade en syster som var lesbisk, om homosexualitet. Hur det fungerar, att komma ut, fördomar man kan möta osv. Jag tycker att det var himla bra gjort, väldigt avslappnat och naturligt. Fast jag får erkänna att jag blev lite tveksam när de här unga tjejerna skulle beskriva hur det gick till när homosexuella hade sex. Det är ju en rimlig fråga och de skötte det bra, jag är väl bara lite för pryd helt enkelt. De har tydligen också "veckas Bullen inslag" där de visar en brevfilm, det var tider det. Bullen var ett bra program "back in the day" när jag var i den åldern och det här verkar vara en bra fortsättning för dagens ungdom. Tack Public Service för att sådana här kvalitetsprogram görs och visas. Och tack Sverige för att det här är ett land där Bill O'Reillys uttalanden (http://www.dailymotion.com/video/x3fnu7_bill-oreilly-lesbian-cutest-couple_news?from=rss) antagligen skulle väcka mer kontrovers än det gör att man pratar om homosexualitet i ett ungdomsprogram.

Ikväll blir det först veckans We're Getting Nowhere vlog http://www.afterellen.com/taxonomy/term/2182 med utlovad turkisk oljebrottning. Sedan är det fullspäckat på tv med Grey's Anatomy, Sarah Silverman och reprisen av måndagens avsnitt av Kungamordet.

Måndag

Nytt avsnitt av 3way, det bästa hittills tycker jag. Även om det syns att det är ett lågbudgetprojekt så har de fått ihop en bra kombination av komedi och snygga tjejer. Jill Bennet är ju en favorit sedan jag upptäckte henne i We're Getting Nowhere vloggen och i det här läget kan hon i stort sett göra vad som helst och jag kommer att gilla det. De bröt sig in i Shiobans gamla hus och tillbringade dagen med att tävla om ifall de skulle stanna där eller inte. Hela avsnittet avslutades med ett mycket uppskattat klipp där Shioban tydligen har glömt bort att hon är hetero.

Jag såg också avsnitt 5x07 av The L-word. Den här serien kan det, och har det, sagts mycket om. Och visst finns det problem med den, typ att döda Dana. Men jag måste ändå säga att jag tycker den är bra, för det första så är det ju ett stort steg bara att det finns en lesbisk tv-serie. Så vad man än tycker om Ilene Chaiken måste man ändå tacka henne för det. Skådespeleriet är överlag bra och skådespelerskorna ser dessutom bra ut. Den här säsongen har också haft mycket mer komedi än de tidigare. Jag menar inte att det är något fel med dramaserier men komediinslagen gör det lite mer lättsamt och det uppskattas.

Trevlig överraskning sedan på Cityakuten, Jeanie dök upp och det var inte igår. Som ett äkta fan gillar jag återkopplingar till tidigare säsonger av serien. Drömmen vore väl att Carol kom tillbaka för ett gästspel, jag saknar Julianna Marguiles. Jeanies gästspel var visserligen inte bara roligt eftersom det visade sig att lille Carlos, som nu är typ 8, antagligen har utvecklat AIDS. Men Gloria Reuben såg bättre ut en någonsin och jag hoppas lite att hon kommer att dyka upp några gånger till. Förutom den storyn så hade Neela besök av sin kusin och Pratt var frustrerad för att Anspaugh inte tog honom på allvar som kandidat till chefstjänsten. Neela är förresten en av mina favoriter nuförtiden, efter Abby förstås, och Parminder nagra är så söt. Parminder Nagra Pic Flip
Ikväll ser jag på andra avsnittet av Klass 9A i på SVT och antagligen på Brothers & Sisters på femman.

It's all about the pretty ladies

På söndagar börjar stirrandet ofta redan vid lunchtid. McLeods döttrar brukar sändas i lagom tid för att se på medan man äter lunch. Jag har gillat den här australiensiska serien om ett antal kvinnor som driver en gård i South Australia länge. Även om den inte har något direkt lesbiskt innehåll så borde det ändå vara en lesbisk favorit med tanke på all girlpower och alla snygga tjejer; Simmone Jade MacKinnon som spelar Stevie är min favorit. image2Stevie är nu anklagad för att ha mördat Harry, hela den historien är ganska dum och långsökt tycker jag. Att de helt plötsligt efter att han har varit död ett tag ska komma på att han i själva verket har blivit mördat och inte dött av en hjärtattack. Hur vet de det egentligen? Gjordes det någon obduktion? Och att Stevie skulle bli misstänkt och att Kate skulle ange henne till polisen verkar lite otroligt. Men vi
får väl se vad som händer.

Lunchen kan sedan följas av lite Brunch med Bridget McManus. Hennes vlog på afterellen brukar vara uppe runt 15 och är alltid hysteriskt rolig. Hon har gäster som får sätta på sig pyjamas och komma till hennes säng och prata om i stort sett vad som helst, sedan avslutas allt med ett kuddkrig. Den här gången hade hon Courtney Jackson, som jobbar på en gaytidning i LA, som gäst. Ärligt talat har jag ingen aning om vad de pratade om för båda två hade svarta sexiga nattlinnen på sig och jag blev lite distraherad, men det var roligt som vanligt.

På kvällen såg jag sedan på första avsnittet av Top Model 9, vilket sedan gav mig en ursäkt att se vloggen som We're Getting Nowhere-gänget gjorde om det avsnittet igen. Eftersom jag redan har sett alla vloggarna vet jag ju vem som vinner men det är ändå ganska roligt att få ansikten på deras favoriter och på dem de inte gillade ("Bitchanca"), och som sagt säger jag inte nej till att titta på snygga tjejer. Det var den vanliga dramatiken, tårarna och skriken när de fick se Tyra, med andra ord ganska roligt.

Jag såg sedan också på Cold Case, det visar sig att det har börjat nya avsnitt utan att jag har märkt det. Lily är tillbaka efter att hon blev skjuten eller knivhuggen eller var det var i slutet på förra säsongen. Jag gillar Lily Rush och jag gillar den där typen som det finns en hel del serier om, med en kvinna som har tvingats bli stark av omständigheterna och som är tuff på utsidan men egentligen ganska förstörd på insidan. Hon såg ganska smal och sliten ut men det kanske är meningen med tanke på att hon blev attackerad och att hennes mamma dog. Men Kathryn Morris ser definitivt smalare ut nu än hon gjorde i de första säsongerna, lite läskigt tycker jag. Avsnittet var i alla fall ganska bra med en sjuk historia om ett gäng ungdomar som dödade en tjej i stort sett för att hon sa att deras "synder" var okej och därmed gjorde det omöjligt för dem att blunda för dem. De var med i någon sorts oskuldsklubb men kunde inte riktigt hålla sig och spårade ur när det dök upp en tjej som inte tog så allvarligt på vad Jesus tyckte och inte tyckte. Hm, att skuldbelägga sex är nog ingen jättebra idé.

Ikväll ser jag på 3way och det nya L-word avsnittet. Sedan blir det svårt att bestämma sig mellan att se Anna Pihl och Cityakuten eller att titta på det första avsnittet av Svt:s nya dramaserie Kungamordet. Jag har inte riktigt bestämt än hur jag ska göra med det. 

En veckas stirrande

Så jag tänkte börja med en liten sammanfattning av vad jag har tittat på den här veckan som har gått.

Måndag:
På måndagar finns det en hel del att titta på:
Anna Pihl började i måndags och det är en helt okej dansk serie. Ibland blir jag lite irriterad på att det är förutsägbart och att man vet att hom kommer att göra det hon inte borde. Men jag gillar generellt danska serier och jag gillar starka kvinnliga huvudroller. Charlotte Munck är inte helt otrevlig att titta på heller.
Sedan är det Cityakuten och det är en klassiker. Jag har tittat på det sedan började och det blir väl ett antal år vid det här laget. Det håller fortfarande men jag vet inte riktigt vad jag tycker om vad de gör med Abbys karaktär just nu.
Måndagar är också L-word dagar. Säsong 5 har hunnit halvvägs i USA nu och eftersom avsnitten där går på söndagarkvällar så brukar någon vänlig själ har dem uppe för oss som befinner oss på andra håll i världen framemot måndag eftermiddag.
Sedan ett par veckor tillbaka läggs också nya avsnitt av 3way upp på måndagar. Det är en webbaserad lesbisk komediserie med JILL BENNETT, Cathy Shim, Maile Flannigan och Maeve Quinlan. Roligt men avsnitten är alldelles för korta i min mening.
image1

Tisdag:
Tisdagar är inte riktigt lika bra. Jag såg första delen av svt:s nya domumentär om skolan Klass 9A. Ganska intressant faktiskt, påminner om ens egen skoltid. Kanske är det bara för att det börjar bli ett tag sedan men det känns som att det ändå var ganska roligt i skolan ibland.

Onsdag:
Det här kommer att vara en bra dag i fortsättning. Den nya säsongen av Grey's Anatomy började och det är en av mina absoluta favoritserier just nu. Bra skådespelare, intressanta historier och jag har en viss svaghet för sjukhusserier i allmänhet. Jag såg också första avsnittet av Women's Murder Club. Jag vet att det inte har fått jättebra kritik och jag var inte heller helt övertygad men jag tror att jag ändå kommer att ge det en chans till.
Onsdagar är också den bästa dagen på afterellen för då recenserar "We're Getting Nowhere"-gänget L-word. Definitivt den bästa vloggen på internet; snygga och roliga flator som diskuterar, skämtar och ger oss sina egna versioner av veckans avsnitt.

Torsdag:
Ny säsong av Criminal Minds och någon sorts special inför premiären av Private Practice. Jag hade tänkt se på Privat Practice men när jag insåg att det bara var en sammanfattning av Addisons tid på Grey's gav jag upp och såg på Criminal Minds istället. Bra avsnitt.
På torsdagar är det också en bra vlog på afterellen. Cathy DeBuono (också kallad PS=Pure Sex) har en vlog där hon ger råd om relationer och andra problem som tittarna skriver in om. Hon är inte bara snygg hon är smart också.

Fredag:
På spåret, jag får erkännan att jag är en frågesportsnörd. Det är kul och jag känner mig så smart när jag kan svaren, även om det inte händer alltför ofta. Sedan såg jag på 30 Rock. Jag har hört talats om det här avsnittet, när Liz Lemon hamnar på blinddate med en flata, och det var roligt.

Lördag:
Okej, en till nördstämpel, jag tittade på melodifestivalen och var ganska nöjd med att Sanna Nielsen gick vidare. För allvarligt talat hon sjöng ju bäst, tom bättre än Carola tycker jag. Sedan Brottskod försvunnen som var sådär. Och Out of Practice. Det är ganska roligt men Regina behöver mer tid på skärmen och mer tjejer, synd att det inte kommer att bli några mer avsnitt.

Ikväll tänker jag titta på reprisen av första avsnittet av Top Model säsong 9 och på Cold Case, men om det  fortfarande är gamla avsnitt så kan det hända att jag letar reda på någon film istället.

Att stirra på skärmen

Mitt liv är inte så spännande så jag tenderar att försöka liva upp det lite genom att leva genom det jag ser på skärmen, d.v.s tv- eller datorskärmen.
Jag ser en hel del på tv; mycket amerikanska serier, en del danska serier, någon gång ibland en svensk serie, en dokumentär eller nån film. Men eftersom lesbiskt innehåll inte hör till vanligheterna på tv, ens i vårt framåtsträvande land, så får jag också en del underhållning från internet. Jag ser på L-word och en del lesbiska filmer som jag lyckas hitta, dessutom finns det en del saker som är producerade för internet. En ny favorit är den nya serien 3way (http://www.3waytv.tv/) och vloggarna på afterellen (www.afterellen.com) håller mig underrättad om allt jag behöver veta, och lite till, om lesbisk underhållning plus att de är roliga och fulla av snygga flator.
Nu tänkte jag att jag skulle dela med mig lite om vad jag ser på och vad jag tycker om det, om det nu är någon som bryr sig ;-)

RSS 2.0