Simmone Jade MacKinnon

Har jag någon gång berättat om min kärlek för Simmone Jade MacKinnon?
Det har jag säkert men på sista tiden har jag haft lite McLeod's nostalgi och det har fått mig att återupptäcka henne lite grann. Detta ledde till lite youtubesurfning där jag har fått glädjen att se henne i en del andra roller hon har gjort.
Den här kvinnan har varit med i en del konstiga, för att inte säga dåliga, filmer och tv-serier.
Deep Shock, där hon spelar en forskare som är övertygad om att smältning av polarisen inte beror på den globala uppvärmningen utan på gigantiska elektriska ålar som vill ta över världen vilket hon förstås också har rätt om, är kanske ingen höjdare. Baywatch Hawaii har jag inte riktigt förmått mig att ta mig igenom än, men det kan kanske vara värt det.
Submission var väl inte heller någon höjdare men det var absolut värt det för att få se henne som dominatrix. Jag förstår mig egentligen inte på hela dominatrix grejen men insåg snabbt att om det var Simmone och med de där kläderna så skulle jag också snart hamna på golvet.


Men jag ska inte klaga alltför mycket på det här urvalet, hon kanske har gjort precis det hon har velat och då är ju det jättebra. Jag har en del kvar att se också innan jag kan göra en full bedömning och vi får väl se vad som händer nu när McLeod's är slut, hoppas att hon får några bra jobb så man får chansen att se henne på skärmen snart igen.
Men i vilket fall så kommer hon nog alltid att vara Stevie för mig, hon gör den rollen perfekt. Den där kombinationen av tuffhet och självständighet på utsidan men samtidigt en sårbarhet på insidan är väldigt attraktiv. Sedan skadar ju inte de rent fysiska attributen heller och gången, hur hon sitter, kläderna (ja, jag har en svaghet för cowboyhatten)...tja, som ni förstår har jag mina anledningar. Men vem skulle inte ha det...

Side Note

 Mästarnas mästare visar sig vara mycket mer spännande än jag trodde. Jag var lite tveksam till konceptet men hamnade ändå framför ett avsnitt ikväll. Det är mycket fascinerande att se dessa toppidrottare i ett annat sammanhang och se dem tävla i annat än de grenar de har varit vana vid. Samtidigt som själva tävlingsmomentet är spännande. Ara Abrahamian verkar bli svårslagen men det var coolt att Susanne Gunnarson slog alla i sista tävlingsmomentet. Erica Johansson har jag varit svag för länge så jag håller på henne, hon kommer nog också att gå långt för hon är så himla tävlingsinriktad, men på ett bra sätt.

The L-Word S06E02

Säsongens andra avsnitt var definitivt bättre än det första. Även om det också fanns en del som nog inte alla ville se, SPOILER, typ Max's skägg och Shenny. Allvarligt talat, det där påklistrade helskägget, eeeww.
När det gäller Shane och Jenny så vet jag inte riktigt vad jag tycker än, det känns lite konstigt på ett sätt men samtidigt känns det som att de kan funka. I trailern inför nästa vecka verkar det i alla fall som att vi kommer att få se lite roliga reaktioner när de andra får reda på det.

Mina favoriter än så länge den här säsongen är i alla fal Alice och Tasha, jag kan inte vara den enda som inte vill att de ska göra sluta. Lyssna inte på Dan Foxworthy, de är ju så söta ihop. Och Rose Rollins ser bättre ut än någonsin, de gör de allihopa förresten, det är i alla fal ingen brist på ögongodis i den serien. Tasha blir mer och mer av en favorit för mig.

Och så dök då Dylan upp igen redo att vända upp och ner på Helenas liv igen? Wow, jag hoppas att det går bättre den här gången, jag ser gärna dem tillsammans igen. Men det finns väl viss risk för katastrof där. Men kanske inte innan vi har fått se några heta scener.

Jennifer Beals äger förstås som vanligt, jag har säkert sagt det förut men jag vet ingen som behärskar ansiktsuttryck på samma sätt som hon. Allt från dramat med Jodi till återseendet med rumskompisen från college och sexscenen med Tina, hon gör allt lika bra. Och det verkar vara så i verkliga livet också, hon är alltid vältalig och vacker när man ser intervjuer med henne. Kolla bara in henne i den här intervjun inför premiären:

Och sen Max's graviditet, känns lite galet, men det kankse blir jättebra. Jag har för mig att han var bra med Shanes bror.

Mina favoritscener i det här avsnittet var nog ändå när Tasha och Alice gjorde listor och när Alice försökte skälla ut Dylan men inte kom på något att säga och sedan lyckades sammanfatta tre säsonger på några minuter "and don't get me started on the kids, where the hell did they go" eller något sådant var ju bäst, för var är Helenas barn någonstans? Leisha är också en fantastisk skådespelare, det gäller väl förresten också allihopa.

Tja, det var nog alla tankar jag hade om det här avsnittet, någon annan som vill dela med sig?

 

Side Note

Som om det inte vore nog med två L-Word avsnitt på måndagar så är nu också Liz Feldman tillbaka med en ny säsong av This Just Out with Liz Feldman (hennes vloggnamn är ju till och med längre än mitt bloggnamn) och i de första två avsnitten har hon haft besök av L-Word skådisar. Förra veckan var Kate Moennig med och idag hade hon Uh Huh Her (Leisha Hailey och Camila Grey) på återbesök. Mycket bra avsnitt idag, Liz är så rolig och hur söt är inte Leisha när hon bara fnittrar åt allt som Liz säger. Hon var på besök på deras turnébuss och sedan intervjuade hon dem hemma i köket som vanligt. Leisha berättade också lite om den här fängelse spin-offen, eller egentligen sa hon inte mycket som vi inte redan visste men hon pratade i alla fall om det. Jag är fortfarande tveksam till hela fängelsekonceptet, eller inte i allmänhet för jag älskar Bad Girls, men jag vet inte riktigt hur bra jag tror att det kommer att bli. Dessutom är det så vitt jag förstår än så länge bara ett pilotavsnitt som har spelats in och det är fortfarande osäkert om det kommer att bli en serie av det, det var i alla fall vad Sarah sa. Anyway, kolla in Liz om ni inte redan har gjort det.

Söndagar

Ni vet hur jag sa att jag gillar söndagar, de blev just ännu lite bättre.

Om ni inte redan tittar på Bones, vilket ni borde för det är en väldigt bra serie, så är det dags att börja nu. Ikväll dök nämligen Angelas ex Roxie upp och så vitt jag har förstått så kommer hon att vara med i ett antal avsnitt till. Jag har faktiskt lyckats hålla mig undan från de flesta spoilers om det här så jag vet inte vad som kommer att hända. Men vad vi vet än så länge är att Angela och Roxie hade ett väldigt intensivt förhållande under ett år i college och att Angela krossade Roxies hjärta när hon gjorde slut. Deras vägar korsades ikväll igen när Roxie blir misstänkt för mordet på en konstnär som hon arbetade med. Det blir snabbt tydligt att Roxie inte har kommit över Angela och Angela erkänner också att hon fortfarande har känslor för Roxie. De kysser varandra i slutet av avsnittet och fortsättning följer nästa vecka...

Angela (Michaela Conlin) och Roxie (Nichole Hiltz)

Sedan kan de som klarar av att titta på Nip/Tuck, den är lite för extrem för mig, se Portia de Rossi i ett förhållande med Sean's ex-fru Julia. Jag har läst en del om det och, mot bättre vetande, sett en del klipp från serien så jag kan bara förbereda den som vill titta på att det kommer att bli lika galet som allt annat i serien. Men det kanske är värt det för att få se Portia på tv varje söndagkväll.

Olivia (Portia de Rossi) och Julia (Joely Richardson)

What else is new?

Sonja Schwarzenberger hade några intelligenta ord att säga om Let's Dance igår.
Tyvärr är det knappast någon nyhet att män alltid behandlas välvilligare i sådana här program. Om man skulle leta upp statistik för program som Let's Dance, Idol, Stjärnor på is, Fame Facory etc. så är jag ganska säker på att man skulle se att i nio av tio fall som jury och tittare blivit lyriska över en deltagare så är den deltagaren en man. Att det alltid är kvinnor som åker ut först visar väl på samma tendens. 
Jag har försökt hålla mig borta från Let's Dance-träsket den här gången (vilket inte betyder att jag inte har tittat) så jag kanske inte är den bästa att bedöma vem som egentligen har gjort bäst ifrån sig. Men jag gillar att det går bra för Laila, tycker fortfaranade att Kitty är cool och är ganska lättad ändå att Blondinbella åkte ut igår. Men egentligen om man tänker på det också så betvivlar jag starkt att hon var sämre än Carl Jan och George Scott.
I och för sig kan det också hända att jag inte har någon aning om hur männen egentligen dansar eftersom jag inte hör till dem som "tycker det är härligt att överhuvudtaget se en kille på dansgolvet". Jag tittar egentligen inte särskilt noga på killarna utan brukar ha mer fokus på deras kvinnliga danspartners. Jag kan däremot mycket väl bli lyrisk över att se en kvinna som kan röra sig på dansgolvet. Jag vet inte riktigt var det placerar mig i den här debatten förutom att jag kan säga att Schwarzenberger förstås har rätt när hon menar att männen generellt får en lättare bedömning, även om det förstås kan finnas undantag, men jag gör mig i alla fall inte skyldig till någon sådan bedömning.
Tjatet om könsterotypa roller är också något som har stört mig länge, det verkar vara något generellt inom dansvärlden för jag har hört det förut i både Let's Dance och So You Think You Can Dance.

Finally...

...verkar vara ett populärt ord idag när vi äntligen blir av med George W. Bush och Barack Obama svär presidenteden där borta på andra sidan Atlanten. Annars kan man ju också använda det för att uttrycka glädjen över att  L-Word äntligen är tillbaka på våra skärmar, x2 faktiskt eftersom förutom att säsong 6 har börjat visas i USA så har tv400 äntligen hunnit till säsong 5. Så om man bor på den här sidan Atlanten och måste vänta till måndagarna för att få tag på avsnitten, betyder det faktiskt att man kan få dubbeldos allas vår favoritserie på måndagar.
Säsong 5 lämnar jag därhän eftersom den diskuterades ganska flitigt här förra året, men säsong 6 har jag sett fram emot.

SPOILERVARNING!
Om ni inte har sett avsnittet än men tänker göra det så ska ni nog vänta lite med att läsa resten.



Avsnittet börjar alltså med att Lucy Lawless dyker upp som polis som ska undersöka mordet på någon, denna någon syns snart på en bår som rullas in i Bette och Tinas vardagsrum och vi får se att det är Jenny. Whaaat?! Okej, jag visste det redan men ändå. Några fler ledtrådar får vi inte än utan nu hoppar vi tillbaka tre månader till kvällen där säsong 5 slutade.
Jenny har just kommit på Shane med att ha sex med Nikki på balkongen till festlokalen där de har firat Jennys film och är förståeligt upprörd.
Tasha vill göra slut med Alice för hon tycker inte att det funkar för att de inte har något gemensamt.
Tina är upprörd för att galna Adele tillsammans med filmproducenten (eller vad han nu är) har bestämt sig för att göra om slutet på filmen så att "Jessie" går tillbaka till "JIm" (jag antar att alla är tillräckligt bekanta med Lez Girls för att förstå vad jag pratar om). Samtidigt är Bette och Tina oroliga för Angelica som har hög feber.
Kit och Helena är nöjda och glada över att ha tagit över SheBar och har en krystad konversation om vad de ska kalla sitt nya ställe: Helena + Kit = Hit.
Det är ungefär det som händer, mest en massa prat och en break-up sexscen mellan Jenny och Nikki. Shane som försöker be Jenny om ursäkt men blir utslängd och sedan vandrar runt med en papperskasse i jakt på någonstans att bo. En scen på sjukhuset när Bette blir upprörd över att receptionisten tycker att de bara kan skriva ett namn som "moderns namn".

Det var ett okej avsnitt om än inte jättespännande, trevligt att återse alla, inklusive Papi som dök upp igen efter att ha varit försvunnen under hela förra säsongen och förstås mycket trevligt med Lucy's gästroll. På något sätt kändes det mest som en introduktion till säsongen, bara för att etablera var alla karaktärer befinner sig och nu får vi vänta och se vad som händer sedan. Som jag har förstått det kommer hela säsongen handla om vad som händer under de här tre månaderna som leder upp till Jennys död, så det bästa man kan hoppas på är väl mer drama.

Om ni har sett avsnittet så får ni gärna kommentera och säga vad ni själva tyckte.

Side Note

Long time, no see.
Sorry, livet kommer i mellan ibland, och det är inte bara daytime television jag har ägnat mig åt. Tydligen har jag också glömt hur man pratar svenska under den här tiden.
Ville bara säga att jag kommer att se fram emot söndagkvällarna från och med nu. Söndagskvällar brukar vara den där tiden när ångesten sätter in och man vill dra ut på kvällen för att den nya veckan inte ska börja. Men nu finns det i alla fall en anledning att se fram emot kvällen, eller snarare tre anledningar:

 Temprance Brennan (Emily Deshanel)
Lilly Rush - cold-case photo Lilly Rush (Kathryn Morris)
27chmhpic.jpgOlivia Benson (Mariska Hargitay)

Tre av mina favorit tv-damer på rad efter varandra. Först Bones klockan 20 på trean, sedan Cold Case följt av Law and Order: SVU på kanal 9. Inte bara är de tre av mina absoluta favoritkaraktärer på tv men min kriminalseriefetisch lär också bli grundligt tillfredsställd.

Emmerdale

Jag tror att ögonblicket har kommit då jag måste erkänna att Hem till gården är mitt "guilty pleasure". Det har det varit ända sedan jag för många år sedan såg Zoe Tate kyssa Becky och blev medveten om en del känslor som jag kanske inte helt hade förstått ännu. Sedan dess har jag varit en hängiven tittare, och till och med spelat in programmet ibland under särskilt intressanta tider. Nu lämnade tyvärr Zoe serien för ett tag sedan och också Charity Dingle, som jag alltid hoppades skulle återuppta sitt förhållande med Zoe, har varit borta ett tag så jag hade nästan gett upp att titta. Tur då att Charity's bortadopterade dotter som kom tillbaka, Debbie, verkar vara på gång att följa i sin mors fotspår. Debbie har på sista tiden kommit väldigt nära prästens brorsdotter, Jasmine och det kan kanske finnas ett kärleksförhållande på horisonten. Det är trots allt en såpa och det är lite oklart hur ett eventellt förhållande kommer att fungera, det var inte länge sedan 16-åriga Debbie fick en dotter med en äldre kille som hon sedan lämnade bort och det kan hända att allt hon gör handlar om att hämnas på antingen Andy eller hennes värstingpappa Cain.


Zoe Tate (Leah Bracknell)                                                       


Jasmine Thomas (Jenna-Louise Coleman) och Debbie Dingle (Charley Webb)

I vilket fall är det trevligt med lite tonårsromans på tv och dessutom innebär det att det nu visas flera timmar flatunderhållning på tv varje dag. Först är det Xena på kanal sex, sedan Hem till gården på fyran, och efter det en och en halv timme Ellen (både sitcom och talkshow) på femman. Jag säger inte att jag måste se allt det här varje dag, men allvarligt talat när ska jag plugga?!

Viva España

Trogna läsare av min blogg har kanske lagt märke till att jag har en viss förkärlek för Spanien och allt som kommer därifrån och det var egentligen den enda anledningen till att jag igår, i brist på annat att göra, bestämde mig för att se Spanien runt med Gwyneth och co. på kanal nio. Jag hade inte särsilt höga förväntningar men blev faktiskt positivt överraskad. Dels blev jag överraskad av Gwyneth Paltrow själv. Jag gillade visserligen henne på den tiden som jag såg henne i Shakespear in Love och Sliding Doors men sedan hade jag lite glömt bort henne. Kändes lite som att hon bara var en spinkig blond skådespelerska i mängden. Men igår fick hon mig lite mer imponerad igen, dels för att hon gjorde ett sympatiskt och intelligent intryck men också för att hon pratade riktigt bra spanska. Språknörd som jag är så blir jag alltid imponerad av folk med bra språkkunskaper.

Delvis av samma anledning blev jag också imponerad av den spanska skådespelerskan som var med Gwyneth i Spanien, det ska dock erkännas att det inte var den enda anledningen. Jag har aldrig hört talas om Claudia Bassols förut men jag är tacksam för att jag har fått ögonen för henne nu. Hon pratade utmärkt engelska och enligt hennes CV så pratar hon också svenska!, varför vet jag inte men det var lite intressant. Också hon gjorde ett trevligt intryck så jag kommer nog att fortsätta titta på programmet, nästa avsnitt visas på kanal nio på onsdag 22.05 och om det är någon som vill se första avsnittet så går det i repris på lördag klockan 12.55.
Första anledningen att titta finns här:



Ikväll tittar jag på säsongspremiären av Criminal Minds

RSS 2.0