Venice the Series avsnitt 2

Igår morse skulle då vår tålmodiga väntan belönas med ett ny avsnitt av Venice. Men jag skulle säga att åsikterna går isär om huruvida väntan var värd besväret. I jämförelse med premiäravsnittet så får jag nog erkänna att det andra avsnittet inte riktigt levde upp till samma nivå. Det var lite småtrevligt med några ganska roliga scener men inte så mycket mer i min mening. Det var roligt att se Tina Sloan igen i rollen som Katherine och både Michelle Carter och Hilary B. Smith lovar gott inför resten av säsongen.



Avsnittet börjar med att vi får se Michele redan hårt arbetades på kontoret när chefen dyker upp. Gina får snabbt en kopp kaffe och en lista på telefonlistan för dagen av sin assistent. Och vi får veta att Gina jobbar på ett lägenhetsprojekt i Paris, att nån som heter Scott Dean är en ”fucktard” och att Jean-Pierre har en pojkvän som heter Jaques.



Sedan byter vi scen till en lyxbostad där en något excentrisk kvinna vandrar in och bugar för en Buddhastaty. Det var en av höjdpunkterna i avsnittet för mig faktiskt när Guya (Hilary B. Smith) bara kommer in, stannar framför Buddhastatyn (var det ens Buddha?) och sedan följs av Katherine som bara stirrar på statyn.

Hela spåsessionen är ganska rolig, Hilary gör ett utmärkt jobb som flummig spådam (med extrem urringning) och Tina gör ett lika bra jobb i reaktionerna. Hennes chockade uttryck var nog den andra höjdpunkten för mig.



Guya talar i alla fall om för Katherine att hon har förlorat någon nyligen men att saker är på väg att bli bättre. Hon ser en ny spännande person i hennes framtid och med en liten twist på slutet så får vi veta att ”he’s a she”, yay det skulle vara spännande.



Även om det inte var det starkaste avsnittet jag sett så har jag fortfarande gott hopp om att också det kommer att bli bättre. Jag hoppas att vi får veta mer om Gina och hennes pappa snart och att Ani snart är tillbaka i rutan. Dessutom tycker jag det ska bli ganska spännande att se vad som händer när Lara och Tracy dyker upp i Anis och Ginas liv.

Och om ni inte har skaffat en prenumeration än så rekommenderar jag att ni tar en liten tur till Venice hemsida och offrar 70 kronor på den, eller kanske önskar er en prenumeration i julklapp…


Anyone but me

När vi ändå är inne på ämnet webserier så kan jag tipsa om att Anyone but me hade premiär för sin andra säsong idag. Det är en serie som jag faktiskt inte fastnade för till att börja med; jag såg de första avsnitten när de visades på AfterEllen nån gång för kanske ett år sedan men tyckte inte att den var så bra.
Men nu nyligen med all publicitet för Venice så har jag sett mycket kommentarer här och där om hur bra Anyone but me är så jag bestämde mig för att ge den en ny chans häromdagen och när jag såg hela säsongen på en gång så kom jag in i den bättre. Man får erkänna att skådespelarinstatserna kanske inte är bländande men själva historian är gullig.

Serien handlar om Vivian som efter att hennes pappa har blivit sjuk efter 9/11 måste flytta från New York ut till sin moster i förorten. Att flytta från storstan innebär förutom att hon måste lämna sina kompisar och sin flickvän, att hon måste anpassa sig till ett nytt liv på en mycket mndre plats med allt vad det innebär. Man får se hur hon och flickvännen Aster hanterar ett långdistansförhållande samtidigt som man får lära känna de nya kompisarna omkring henne i förorten. Mest intressant är kanske Sophie som Vivian brukade leka med när hon var liten, nu går de plötsligen i samma skola och det finns en definitiv spännning där. Samtidigt måste Vivian hantera det faktum att hon nu ofrivilligt har gått tillbaka in i garderoben och hon är inte helt säker på om, när och hur hon ska komma ut.

Jag ska inte spoila mer men om ni inte har sett den så skulle jag rekommendera att ni kollar in första säsongen för att sedan kunna följa den nya säsongen nu...

 

Oh, och en sak till om webserier om ni vill ha mer tips om serier att kolla in så har Curve Magazine gjort en liten trevlig lista på några andra som kan vara värda att kolla in.

Tålamod är en dygd

Så det blev inget nytt avsnitt av Venice den här veckan; de behövde tydligen en till vecka för att få ordning på teknologin. Tråkigt men jag förstår att det är svårt att hinna få ordning på allt när man ger sig in på något som är helt nytt och samtidigt vill hinna få ut produkten snabbt innan hypen har hunnit kallna.
I vilket fall så är jag vid det här laget ett gammal ärrat Otalia-fan och jag har gått om tålamod så jag kan vänta till den 18:e när vi har lovats ett nytt avsnitt. Dessutom fick vi lite plåster på såren i form av en ny teaser:

 

Allt ser fortfarande väldigt lovande ut tycker jag :)

Venice the Series avsnitt 1



Jag får erkänna att jag inte lyckades hålla mig vaken men det var det första jag gjorde när jag vaknade i morse. Jag satte på datorn för att se det allra första avsnittet av Venice, och jag blev inte besviken. Det är lite svårt att bli besviken när man får se nåt som man har väntat på och sett fram emot i 8 månader.

SPOILER VARNING!

Om ni inte har sett avsnittet än så tycker jag att ni ska börja med att rusa hit och göra det på en gång. Och när ni är där kan ni passa på att kolla in den nya fina websidan, komplett med foton och karaktärsbeskrivningar. Sen när ni har gjort det kan ni komma tillbaka hit och se om ni håller med om min bedömning...



Dvs. om ni fortfarande är vid medvetande förstås :)
Ja där är de alltså Crystal och Jessica i säng tillsammans, eller Gina och Ani om vi ska vara riktigt noga. Första avsnittet börjar en morgon vid Venice Beach och när kameran glider över kläder slängda på golvet för att så småningom fokusera på de två kvinnorna i sängen så var det nog mer en ett Otalia-fans hjärta som hoppade över några slag. Som sagt så har vi väntat länge på det här och antagligen är vi inte särskilt svårsålda på något som börjar på det här sättet.



Gina och Ani börjar dagen på ett väldigt trevligt sätt och vi får snart veta att de känner varandra väl men att det är ett tag sedan de sågs. Det visar sig också snabbt att de har lite olika uppfattningar om vad natten före har handlat om. Ani frågra lite försiktigt frågan som hon egentligen redan vet svaret på "så vad var egentligen i natt för nånting?" "det var kul" svarar Gina undvikande. "Kul, vad betyder det?" Men istället för någon förklaring av vad Gina egentligen vill så får hon några extra definitioner på ordet kul och de påträngande frågorna får snabbt Gina att fly sängen till förmån för dator, mobil och jobb. Ani känner dock sitt ex alltför väl och ger sig inte så lätt. Hon får tag på en morgonrock och följer efter Gina till stolen. Och jag kan tala om nu på en gång att om det där var jag och Jessica Leccia så hade jag inte satt upp det minsta motstånd...



Men Gina har nån sorts järnvilja som vi kan gissa är grundad på rädsla. Trots att Ani lovar att hon aldrig kommer att ge upp och att hon fortfarande hoppas att Gina ska vakna upp en dag och inse vilket misstag hon har begått, så menar Gina bara att hon aldrig kan bli den person som Ani vill att hon ska vara.
Och trots att Ani redan vet allt det här så har hon inte riktigt samma motståndskraft när hon blir erbjuden en gemensam dusch.

Duschade och nöjda (får vi anta) beger sig tjejerna sedan till High (takterasskafét där alla tydligen alltid hänger)


Två kaffelatte on the go beställs för Gina har ett möte och Ani en photoshoot. De hinner dock hälsa på Gina's bror Owen som blir lite förvånad och långt ifrån överförtjust över att träffa på de två kvinnorna tillsammans. "WTH" är hans påstående mer än fråga när han och Gina får ett ögonblick ensamma.



Han känner till Gina's historia med Ani och varnar henne för att ge sig in i den cirkusen igen. "Hon är fortfarande kär i dig, var försiktig med henne." Hans syster känner också mycket väl till alla anledningar till att hon inte borde ha gjort vad hon gjorde kvällen innan men hon ber Owen att inte klandra henne. Hur skulle hon ha kunnat motstå? Fråga inte mig, jag tror jag redan har gjort klart att mitt motsånd är lika med noll när det handlar om Jessica Leccia.



Ani måste i alla fall gå och Gina önskar henne lycka till och hoppas att modellen hon ska plåta är het.

Owen går med på att äta middag med syrran innan hon också ger sig av till jobbet och så är första avsnittet slut innan det knappt har börjat. Det är alltid lite problemet med webserier tycker jag; att avsnitten är så korta att det är svårt att komma in i dem. Trots det så tycker jag att de fick in ganska mycket på 6 minuter. De gav Otalia-fansen vad de vet att vi har väntat på och de lyckades etablera Gina och Anis förhållande så nu är det bara att börja räkna ner till nästa vecka för att få veta mer.

Generellt kan jag säga att, även om man bortser från att större delen av avsnittet utspelade sig i sängen (vilket inte är helt lätt) så var det ingen besvikelse. Fotot är jättesnyggt, musiken är helt passande och Crystal och Jessicas kemi är lika bra som alltid. Jag rekommenderar alla att kolla in första avsnittet och sedan berätta om det för alla sina vänner...

PS. Om ni har problem med websidan som fortfarande verkar lite skakig av och till så finns avsnittet på youtube också.

Dan före dan

Nu är det nära, väldigt nära. Nej, inte till julen, även om jag ser fram emot den också :)

Men i natt är det äntligen premiär för Venice, premiärtiden är inte den mest tittarvänliga för oss européer eftersom vi har att välja på att vara vakna halva natten, gå upp jättetidigt eller vänta några timmar tills vi har vaknat till på lördagmorgonen. Men om man verkligen vill se det live så fort första avsnittet går upp så är det klockan 5 på lördag morgon som gäller.



Börjar en tidig/sen lördag morgon verka mer lockande nu?

För många hängivna Otalia fans som har väntat i månader och åter månader på det här så är nog inte valet så svårt. Vi vet egentligen inte jättemycket om vad som kommer att hända i första säsongen, men vi vet (eller tror oss veta) i alla fall det viktigaste; att det allra första avsnittet kommer att innehålla det vi aldrig fick med Otalia: en romantisk kyss mellan Crystal och Jessica (ja, mellan deras karaktärer förstås).

Vad vi också vet är att Crystals karaktär Gina kommer stå i centrum, hon är en framgångsrik karriärkvinna som är bekväm i sin sexualitet men vars privatliv är en enda röra främst på grund av hennes dåliga relation med sin pappa. The Colonel som spelas av Jordan Clarke (Billy från Guiding Light) är sträng och konservativ och kan inte hantera det liv hans dotter lever.
Jessica Leccia spelar Ani, en framåt fotograf som också är Ginas ex. Alla hoppas förstås att mycket av storyn kommer att handla om hur de finner en väg tillbaka till varandra. Men vi vet också att det finns andra kärleksintressen för både Ani och Gina. Nadia Björlin (från Days of Our Lives) spelar Lara som kommer ha någon sorts relation till Ani och Lesli Kay (från Glamour och As The World Turns) spelar Tracy som kommer att finnas i Gina's omgivning.

Jag tror att de här kärlekstrianglarna och kanske framförallt Ginas förhållande till sin pappa är det som kommer vara mest intressant att se. Men för att komplettera rollistan fins också Hillary B Smith (från One Life to Live), Gina Tongoni (från Guiding Light), Galen Gering (också Days of Our Lives), Tina Sloan (Guiding Light), Michelle Carter och Harrison White med bland namnen som ska övertyga oss om att Venice är värt att följa.

Jag vet inte om jag kommer att vara vaken klockan fem i natt, men det kan hända att jag försöker. Däremot tycker jag att alla ska ta sig en tur förbi seriens hemsida och kolla in de senaste nyheterna för att sedan i natt eller i morgon ta ännu en tur dit och faktiskt titta på första avsnittet. Jag tror att det kommer vara värt väntan.


RSS 2.0