Idol 2009

Det är lite otroligt att jag har låtit det gå så här långt utan att säga nåt om årets Idol men efter igår känns det som att det är dags.
Jag tycker att startfältet generellt har varit väldigt starkt i år men föga förvånande så är Mariette min favorit. Jag var imponerad redan på hennes första audition och när hon sjöng Dear Mr. President så fick jag rysningar. Och när Sara Lövestam bloggade om henne så kunde jag bara fnittra för då hade jag redan varit inne på Idol-sidan för att leta efter ledtrådar. När QX årliga Idol-intervju sen kom ut så var vi nog alla glada att få våra misstankar bekräftade. Sedan dess har Mariette fortsatt att imponera; hon har sin egen stil och hon är otroligt bra på vad hon gör. Sen ska man inte heller underskatta den roll som hon, ofrivilligt eller inte, har fått som förebild. Trots den tid vi lever i, där nu både staten och svenska kyrkan tillåter oss att gifta oss, så översvämmas media inte direkt av bra förebilder för unga tjejer som försöker förstå och acceptera sig själv. Därför var det så himla skönt att igår se reportaget om Mariette och hennes flickvän Alisa och sedan se Mariette sjunga Ängeln i rummet till en storgråtande Alisa. Det var så alldeles uppenbart hur kära det var och, även om juryn inte såg det, så hade jag inga problem att se känslan i uppträdandet. I vanliga fall brukar jag lita mer på juryns omdöme än svenska folket med den här gången kan jag bara hålla med Ronny på QX och jag är glad att folket (flatorna?) mobiliserade och räddade kvar Mariette. Hoppas att hon klarar sig kvar ända till finalen men det är tufft motstånd så vi får se.

Om ni missade Idol igår, eller om ni av nån oförklarlig anledning inte tittar på det, så finns Mariettes uppträdanden som tur är på tv4.se:




Venice

Jag vet att den här bloggen är lite övergiven, men jag tänkte bara tala om att det nu finns ett premiärdatum för Venice. Den 4:e december är det dags att ta sig till www.venicetheseries.com för att se det första avsnittet.

Under tiden finns det nu en promo som ser riktigt lovande ut

Venice The Series - Season One - Teaser from Venice The Series on Vimeo.

För att jag ska gilla den så krävs det bara att Crystal och Jessica är med, och hur bra ser inte de ut i den här videon? Men de har ju också lyckats få med ett helt gäng andra talangfulla och inte helt oattraktiva skådespelare, en del är kanske starkare på talangsidan medan andra får lita till sina yttre egenskaper för att locka fansen. Jag har vissa tvivel om några av Days of our Lives skådespelarna som blev inblandade på slutet, men jag väntar med min bedömning tills jag faktiskt har sett vad de kan göra.

Anyway, om jag lyckas ta mig samman så kommer jag säkert tillbaka med mer information längre fram men under tiden så har ni i alla fall något att titta på :)


RSS 2.0