Ellen, The Ellen Show, The Ellen DeGeneres Show

Hon kunde ju välja lite mer originella namn på sina program men i alla fall så bjuder kanal 5 nu på ännu mera Ellen på vardagarna. De börjar visa repriser av hennes gamla sitcom Ellen. ellen Idag visade de det allra första avsnittet och jag kan inte säga att jag var överdrivet imponerad.  Det var t.ex. ett skämt där Ellen väntade i telefon och sjöng med i musiken som spelades, när hon sjöng som högst så svarade de förstås i andra änden, lite förutsägbart kanske. Men det var ju också 14 år sedan och hel del har hänt i utvecklingen av tv sedan dess. Det här var ju också på den tiden när Ellens karaktär var "straight" och dejtade killar, vilket man kanske kunde vara utan att se. Men om man vill se en serie som skrev tv-historia (och det vill man ju) och om man orkar hålla ut lite så kommer de kanske så småningom till säsong fyra och fem där det blir lite intressantare. Och Ellen är ju alltid rolig även om jag föredrar den moderna versionen av henne.
Så om ni vill och inte har något jobb eller skola att gå till kan ni nu börja 12:50 med hennes talkshow och sedan 13:40 börjar komediserien.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör visas i svensk tv
Photobucket

Lucy Lawless

Trogna läsare av min blogg (alla två :D) har kanske märkt vissa tendenser på sista tiden:
1. Att jag inte har skrivit så mycket och
2. Att en viss skådespelerska har figurerat flera gånger i bloggen på sista tiden
Så det är lika bra att erkänna det: min tid har inte bara gått åt till att jobba utan många sena kvällar när jag egentligen borde ha sovit med tanke på att jag skulle upp 05:15 nästa dag, har istället gått åt till att titta på Xena och andra videoklipp jag har kunnat hitta. Ja, jag är lite (men bara lite) besatt av Lucy Lawless. Men jag tycker att jag har goda anledningar att vara det och eftersom jag behöver en ny publik som ännu inte har tröttnat på att höra mitt tjat, tänker jag lista dessa anledningar här:

1.  Xena

Det självklara, det som fick och fortfarande får flator över hela världen att bli svaga i knäna. Hon spelade en kvinnlig superhjälte med ett mörkt förflutet men som blev förändrad av kärleken och istället ägnade resten av sitt liv åt att rädda världen genom att besegra alla bad guys/girls. Alltid åtföljd av sin blonda sidekick/soulmate/lover Gabrielle.

2. Humorn
Lucy kan vara så rolig och hon verkar inte ha några problem med att bjuda på sig själv eller ens att driva med sig själv, som här till exempel http://www.youtube.com/watch?v=fOm9F0zV-t8 Dessutom låter väl allt roligare med hennes nyazeeländska dialekt.

3. Coolheten
Lucy är cool, det är det ingen tvekan om. Hon är cool i den mening att hon säger vad hon tycker och i den mening att hon använder sitt inflytande i en massa goda syften. Och hennes sätt att hantera hennes gigantiska skara lesbiska fans är också ganska coolt, som den här kommentaren till exempel

4. Hon sjunger
Kanske inte bäst i världen men hon har ändå en djup röst som jag gillar och också här ger hon fansen vad de drömmer om, kolla bara in outfiten här och hör hur tjejerna i publiken skriker

5. Fysiken
Det måste sägas, de där blå ögonen passade kanske bäst med det mörka Xena-håret och det har gått några år sedan dess, men även om hon fyllde 40 i år så tycker jag hon ser lika bra ut som någonsin.


Okej nu har jag fått ur mig det ( i alla fall för tillfället) och om ni fortfarande andas så kan ni väl passa på att beundra min nya design på bloggen ;)

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör visas på svensk tv

L-word säsong 6

Ibland får jag faktiskt min information från andra källor än AfterEllen. Idag läste jag t.ex. på den spanska bloggen http://lesbicanarias.es/ om den sjätte och sista säsongen av L-word. Rogue som skriver bloggen rapporterar om vilka karaktärer som kommer att dyka upp i den sista säsongen. Men riktigt så mycket som jag litar på AfterEllen litar jag inte på henne och eftersom jag inte kunde hitta någon information om det här varken på ourchart eller lwordonline så vill jag lägga in en liten brasklapp här, det kan hända att de bara är rykten.
Men i alla fall, Rogue brukar ha koll på vad hon säger, så enligt henne kommer alla ur orginalensemblen + Rose Rollins (Tasha) att vara tillbaka. Rachel Shelley verkar räknas till orginalensemblen även om hon väl inte dök upp förrän i säsong två, för så vitt jag kan förstå så kommer hon också att vara tillbaka.



Dessutom kommer några av de karaktärer som har haft gästroller att komma tillbaka.
-Marlee Matlin är tillbaka som Jodi, vad betyder det för Bette och Tina tro?
- Cybill Sheperd repriserar också sin roll som Phyllis, betyder det kanske också mer Jane Lynch?
-Clementine Ford kommer tillbaka som Molly. Betyder det ett stabilt förhållande för Shane tro? För det börjar bli lite tjatigt med nerbrända hårsalonger och kraschade bilar.
- Janina Gavankar dyker upp som Papi. Efter en hel säsong utan att hon ens nämndes ska det bli spännande att se hur hon ska återuppstå i serien. Jag vet att många har kritiserat Papi-karaktären för att ge en stereotyp bild av latinokvinnor särskilt med tanke på att skådespelerskan inte ens är latina. Men jag föll ändå lite för Papi och jag gillar Janina Gavankar, roligaste grejen med henne är ändå det här http://www.msdewey.com/
-Alexandra Hedison kommer också att dyka upp för att upprepa sin roll som Dylan. Det finns många Dylena fans och jag gillade också det paret. Men Helena var så knäckt när det visade sig att hon bara hade utnyttjat henne så det ska bli intressant att se vad hennes återkomst kan tänkas innebära.

Det ska i alla fall i allmänhet bli spännande att se vad de kommer att göra med den sista säsongen. Och sedan kommer ju spin-offen som tydligen ska börja filmas direkt efter de är klara med att filma säsong sex. Ännu vet vi inte vem som kommer att vara huvudperson där men jag hoppas på Helena eller Alice.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör visas i svensk tv
Photobucket

90210

Spin-offen på Beverly Hills har det pratats mycket om på sista tiden och även om jag tittade på serien back in the day så har jag egentligen inte känt mig särskilt upphetsad över den nya versionen. Jag är lite över tonårsserier och bara för att det var bra på nittiotalet betyder inte att det kommer att funka nu. Men idag avslöjade AfterEllen (som alla vet min enda källa till information) http://www.afterellen.com/blog/sarahwarn/hot-moms-of-90210 att Maeve Quinlan kommer att spela mamma till en av ungdomarna i serien så nu känner jag mig i alla fall lite lockad att titta när serien kommer till Sverige. Maeve som vi förstås känner igen som Spencers inte helt accepterande mamma i South of Nowhere
image

Och som Roxies bästa heterokompis Siobhan i 3way.


Det är ju kul att hon har fått en ny roll nu när South är slut och det ska bli spännande att se henne i något som faktiskt har ganska stor potential att visas på svensk tv.

Det betyder förstås inte att jag har gett upp hoppet om att South of Nowhere ska visas på svensk tv för det tycker jag fortfarande att det borde.
BANNER02

Cherry Bomb

Jag vet att jag har varit lite för upptagen med annat på sista tiden (och värre kommer det nog att bli), så upptagen att jag inte ens har sagt något om Cherry Bomb. Men jag kände att det var dags att ta lite tid för det eftersom det är en ny favorit.
Cherry Bomb är ett av de nyaste tillskotten till AfterEllens vlogosfär, som sagt har jag varit lite upptagen så de är redan inne på sitt tionde avsnitt. Vloggen som går upp på fredagar kanske skulle kunna beskrivas som Fråga Olle möter The L-word, eller kanske inte. Vad den i alla fall går ut på är att fyra tjejer sitter och diskuterar relationer, sex, osv. från ett lesbiskt perspektiv. Varje vecka tar de upp ett nytt ämne och tillför en hel del intressanta perspektiv även om de ofta inte är så väldigt överens. Men de är alla smarta, snygga och roliga och det är alltid spännande att höra vad de har att säga. Varje vecka svarar de också på en tittarfråga, så om ni har några relationsproblem som behöver lösas är det bara att skriva.

Så kanske Tatum, Dalila, Gloria och Nikki löser dem åt dig ;) Kolla också in en liten videointroduktion här: http://www.afterellen.com/blog/sarahwarn/cherry-bomb-video-blog-1
AfterEllen har så mycket videoinnehåll nuförtiden att till och med jag har svårt att hinna med. Det är i och för sig bra för då finns det mycket att välja på och något för alla smaker men det gör ju att man måste prioritera och just nu har Cherry Bomb hög prioritet för mig, tillsammans med We're Getting Nowhere, Brunch With Bridget och She Made Me Watch This hör den till de vloggar jag aldrig missar. De andra tittar jag på när jag hinner, och en del har jag bara sett första avsnittet av för att sedan konstatera att det inte är för mig, t.ex. så bryr jag mig varken om dataspel eller basket så de vloggarna kan jag lätt skippa. Anyway, kolla in Cherry Bomb det är bra.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör visas på svensk tv
SPashleysavesonbannerresived2

RSS 2.0