Lesbilicious thursday

Riktigt bra torsdagar så här mitt i sommaren. Först Sugar Rush som jag tycker verkar riktigt lovande och sedan The L-Word. Mycket uppskattat av mig som gärna ser på lite bra underhållning när jag har stapplat hem från jobbet.
Det andra avsnittet av Sugar Rush var inte lika bra som det första men jag gillar fortfarande tonen. Det är lite samma stil som Skins fast kanske inte riktigt lika rått och med skillnaden att det är en tjej som gillar tjejer i huvudrollen. Brittiska tonårsserier är bättre just för att de visar en råare mindre glamorös verklighet. Första avsnittet tyckte jag var riktigt bra, särskilt i beskrivningen av Kims liv. En tjej som försöker hantera sitt liv med en inte helt välfungerande familj och det faktum att hon är kär i sin bästa kompis. Även om det är delvis tunga ämnen så finns det också mycket humor. Det andra avsnittet tycker jag som sagt var lite svagare men det finns fortfarande potential. Och om svt har lite vett så följer de upp med andra säsongen som verkar visa mer lesbisk kärlek.
Sedan fick jag glädjen, eller kanske inte så mycket, att se Shane lämna Carmen vid altaret igen. Det behövde jag kanske inte se igen men jag är tacksam att jag får titta på The L-Word på tv så länge det varar.

Mindre vettig underhållning finns också på torsdagar i och med tv 3:s nya bantnings-ätstörnings/bekämpa/förstärka kroppsbesatthetsprogram.  Hemska Gillian McKeith är tillbaka med Supersize vs Superskinny och alla borde ha medlidande med det faktum att jag faktiskt tittade på hela programmet igår bara för att kunna kritisera det. Det är så sjukt så det är inte sant. Konceptet går ut på att två personer med ohälsosamma matvanor, en som äter för mycket och en som äter för lite, byter diet för en tid. För det första så verkar det ganska farligt att chocka kroppen på det sättet åt båda hållen. det är omöjligt för någon som i vanliga fall äter väldigt lite att plötsligt trycka i sig en massa fet mat, man kan ju bli sjuk. Och någon som annars äter massor kan väl inte plötsligen leva på pytteportioner? Dessutom tycker jag att mycket lite görs för att faktiskt ta upp de verkliga problemen, det blir alldeles för lättvindigt och sensationsartat. Det blir inte bättre av att de sedan har helt schizofrena budskap i de extra inslagen. De försöker göra det lite allvarligt med att titta på sjuka dieter och ätstörningsproblem i modellvärlden, någon sorts kritik av störda kroppsideal. Men i nästa andetag så springer Gillian själv runt på stan och beklagar sig över brittiska kvinnors stora rumpor med någon sorts mission att banta ner dem. Jag gillar inte Du är vad du äter programmen men det här är tio gånger värre, "who thought that was a good idea"?

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas.

Bara ett litet tips

Jag är alldeles för trött för att komma på något smart att skriva. Om jag såg på något igår så borde jag inte ha gjort det för jag borde ha sovit. Men jag ville bara tipsa om att Svt 2 idag börjar visa den brittiska serien Sugar Rush.
Så här presenteras första avsnittet på svt:s hemsida:

21:30 Seriestart: Sugar Rush
Sugar Rush: att vara ung, kär och kåt. Kim är 15, och nyinflyttad till Brighton med sin familj. Där möter hon Sugar, som blir hennes bästa vän och hennes första stora kärlek. Del 1 av 10. Sugar bestämmer sig för att hjälpa Kim förlora oskulden. Kim tänker mer på Sugars bröst än killar men försöker spela med. Hemma håller familjen på att komma sig tillrätta, och anlitar hantverkaren Dale som hjälp. Dale sätter inte bara upp dörrar, utan även på mamma Stella.

Låter ganska intressant tycker jag och vi tackar Svt för att de tillhandahåller lite lesbisk underhållning så här mitt i sommaren. Och på samma dag som L-Word visas på tv400 dessutom så har man den kanalen kan man nu på torsdagar få hela en och en halv timme flatunderhållning, det hör inte till vanligheterna.
Kim (Olivia Hallinan) tillsammans med Maria Sweet, även kallad Sugar (Leonora Critchlow) © Sony 2007 CPT Holdings, Inc. 
Läs en utförligare beskrivning av serien här: http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=93364&a=1142508

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas
savesonlikeus

Vem behöver TV egentligen?

Så här i sommartider med sommaruppehåll och repriser osv. känns det inte som det är så mycket mening med att titta på TV. Det finns bättre underhållning på annat håll, förutom att man kanske hellre gör andra saker än att stirra på skärmen under sommaren. Även om det har varit lite oregelbundet med gamla favoriter som She Made Me Watch This, We're Getting Nowhere och What's Your Problem (den sistnämnda kommer inte längre att visas på AE) så fortsätter AfterEllen att bjuda på mycket trevlig underhållning. I söndags var Mandy Musgrave och Gabrielle Christian, mer kända som Spashley, gäster på Brunch With Bridget. De tjejerna är så söta och det är coolt att de trots att de är så unga redan verkar vara så bekväma med att vara ikoner.

Och igår hade Liz Feldman finbesök av Leisha Hailey (The L-word) och Camilla Grey från Uh Huh Her och den här säsongsfinalen var lika rolig som de tidigare avsnitten. Hon hade dessutom ytterligare gästspel av tidigare gäster som Kate Moennig, Clea DuVall och Nicole Paone. Liz har verkligen lyckats få dit bra gäster trots att hon sedan trakasserar dem med en hel del olämpliga kommentarer. Hoppas att de stora gästerna fortsätter att komma när hon är tillbaka någon gång i juli. Drömgästen vore väl förstås Ellen men även om Liz har jobbat med henne så tror jag att det är tveksammt. Hon gör väl inte så många intervjuer och hon har vad jag vet aldrig velat prata med AE tidigare, men just därför vore det en sådan kupp om de skulle lyckas få dit henne.

Igår var det dessutom premiär för Logos nya dokusåpa Gimmie Sugar och till glädje (eller hur man nu känner inför det) för oss i resten av världen som inte kan se Logo så kommer AE att visa avsnitten på nätet. Det är en serie i stil med The Hills och vad de där andra serierna nu heter som de visar på MTV, med den skillnaden förstås att alla tjejerna är lesbiska eller bisexuella. Det hjälper dock inte mycket i min mening, första avsnittet tyder på att det kommer att bli lika outhärdligt som de andra serierna. En massa drama, där hälften antagligen är regisserat, och en grupp ganska jobbiga tjejer som jag antagligen inte kommer att orka titta på särskilt länge hur söta de än är

Anyway, inte min grej, men kolla in det här http://www.afterellen.com/blog/sarahwarn/video-gimme-sugar-1  om ni är intresserade.

Även om det är värdelöst att titta på repriser så lyckades jag idag se på ett avsnitt av Ellen, jag fattar inte varför de måste visa repriser när vi ändå ligger flera månader efter. Men i alla fall så såg jag ett avsnitt som jag redan har sett och fick nöjet att än en gång irritera mig över översättningen. Ibland kan man ju undra om översättare överhuvudtaget inte behöver veta något om programmet de översätter. Så idag hade Ellen Ryan Seacrest som gäst och han berättade om ett kort som Ellen hade skickat till honom inför någon gala han skulle vara värd för och att det var signerat "Love Ellen and Portia", texten till det var "Hälsningar Ellen och Porschen"!!! Porschen, Whaatt?!, jag vill bara skratta men jag tror inte att det är menat som ett skämt. Översättaren kanske hade tidsbrist men ändå om de inte fattar varför de plötsligen pratas om en "porsche" borde de inte kolla upp det då?

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas.
saveson3

Kanal 5 firar Pride

Vi målar om Kanal 5 och våra tablåer för att mellan den 21-27 juli ha ett tydligt HBT-tema. Det blir filmer (exempelvis Transamerica), dokumentärer (till exempel med Olle Waller) och serier (bland annat den engelska versionen av Queer as Folk). Dessutom tänker vi visa de bästa avsnitten ur gaykulturens favoritserier Desperate Housewives, Ugly Betty, Brothers & Sisters och Dirty Sexy Money. (http://kanal5.se/web/guest/pride)

Så skriver kanal 5 på sin hemsida och jag tycker det låter som en utmärkt idé. De ska ha cred för att de som en kommersiell kanal faktiskt försöker anstränga sig för att göra något för synligheten. Men däremot är jag lite oroad av urvalet av tv-serier och filmer. Nu är väl förhoppningsvis beskrivning som ges på hemsidan inte fullständig men ändå, det verkar vara en ganska stor övervikt när det gäller program som fokuserar på bögar.  Intressant dock att det dyker upp flera transsexuella karaktärer, det hör inte till vanligheterna och den synligheten är också positiv. Men var är flatorna? HBT-världen består inte bara av män och jag vill också gärna se mig representerad. Ingen av de filmer eller tv-serier som de nämner har lesbiska huvudroller Och av de avsnitt som man kan rösta på är det bara avsnittet av Grey's Anatomy som har en långsökt koppling i och med vad som börjar uttveckla sig mellan Callie och Erica, men det händer ju egentligen inte mycket där heller. Jag vet att det inte finns ett överdåd av tv-serier med lesbiska huvudpersoner, men man kunde kanske önska lite mer ansträngning. Nu vet jag ju som sagt inte hur hela tablån kommer att se ut men vore det inte trevligt med någon serie som inte tidigare har visats i Sverige. Exes and Ohs första säsong skulle ju lätt kunna visas över en vecka, eller varför inte South of Nowhere som säkert skulle kunna bli lika populärt som t.ex. One Tree Hill. Eller hur vore det med ett Buffy - maraton, den har de ju i alla fall haft rättigheterna till tidigare.

När det gäller filmer så finns det ju faktiskt en hel del att välja på om man letar lite, även om inte allt är lika bra. Men Fucking Åmål går ju förstås alltid hem. För en trevlig romantisk komedi som inte skulle skrämma mainstream publiken så mycket skulle man väl t.ex. kunna tänka sig Imagine Me and You. Eller tänk om de kunde visa en av Sarah Waters filmatiseringarna, helst Fingersmith om jag hade något att säga till om. Om man vill ha något mer av ett drama kanske något lite kontroversiellt som Loving Annabelle eller en Oscar-vinnare som Boy's Don't Cry. Det finns ju faktiskt en hel del man skulle kunna tänka sig, men det kanske bara är jag som svävar ut i önsketänkande. Min poäng är i alla fall att jag hoppas att kanal 5 tänker på att vi flator också existerar och jag ser fram emot att titta på femman den veckan.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas (kolla förresten in Spashley på Brunch With Bridget imorgon).


Xena

Jag vet att jag är lite sen när det gäller Xena eftersom serien har varit nerlagd i sju år. Men fram till ganska nyligen hade jag faktiskt ingen aning om att det fanns något flatintresse i den serien. Det var först när jag av en tillfällighet stötte på några fanvideos på youtube som jag insåg att jag hade missat något. Xena är ju en kultklassiker, en lesbisk ikon och här satt jag helt ovetandes. Men jag var ändå inte särskilt intresserad till att börja med, sci-fi är inte riktigt min grej och jag tror nog att jag såg något avsnitt när jag var yngre utan att det fick mig att höja på ögonbrynen (eller mitt hjärta att slå lite snabbare). Men på grund av lite sömnproblem på sista tiden så började jag titta på repriserna som tv 3 har visat på nätterna och blev fast. Den är camp, den är dramatisk, den är rolig och när man vet allt om subtexten mellan Xena och Gabrielle så blir det också mycket roligare. Plus att Xena själv nog kan få många tjejer att bli lite svaga i knäna; hon är hård men samtidigt gör hon vad som helst för Gabrielle, och de där blå ögonen och den där rösten, hur kan man säga nej?
Och just när de har fått mig beroende så tar de ifrån mig drogen, whaat?! Jag vet inte riktigt vad tv 3:s plan är men det verkar inte som de tänker visa några mer avsnitt på ett tag, jag misstänker att de tänker viga sena sommarkvällar till filmer. Men jag då? Vad ska jag göra? Jag vill inte se på Alien eller Rocky.
Jag antar att jag får försöka få min fix någon annanstans men till jag lyckas åstadkomma det verkar det som jag får nöja mig med fanvideos och det finns det som tur är gott om. Men när jag börjar titta på videoklipp av Lucy Lawless skärandes en pumpa då har det gått för långt ;-)
Men egentligen ville jag dela med mig av en rolig video som jag hittade, den går inte att lägga in men den är för rolig för att missa så kolla in länken http://www.youtube.com/watch?v=-DUxniszSeE

Ikväll tittar jag på säsongsavslutningen av Grey's Anatomy

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas.
sonsig3

The 2008 AfterEllen.com Hot 100

Röstningen är klar och resultaten presenterade. För dem som inte vet vad det handlar om så är det så att AfterEllen för andra året i rad har låtit sina läsare rösta fram de 100 attraktivaste kvinnorna enligt inte helt klara riktlinjer. Skönhet och sexighet är ju subjektivt och därför kan man förstås ha många åsikter om listan men jag måste säga att generellt är jag ganska nöjd med resultatet. Det var i alla fall ett mycket trevligt sätt att börja dagen idag, kolla in hela listan här:  http://www.afterellen.com/people/2008/6/hot100
Några personliga favoriter som kom på listan var, Jennifer Beals (nr 2) Jill Bennett (Nr 3),


Kate Winslet (nr 15) och Lucy Lawless (nr 16)

Men det var många andra som också fick en välförtjänt plats på listan. Tina Fey vann och det är väl okej, jag tycker hon är rolig men jag vet inte om jag gillar henne riktigt så mycket som många andra verkar göra.
Några som inte kom med på listan men som jag gärna hade sett där är; Simmone Jade Mackinnon (alla vet väl att jag älskar Stevie?), Celia Freijeiro (jag röstade på henne men jag förstår att hon inte är tillräckligt känd utanför den spansktalande världen för att kunna komma med på en sådan här lista), Shelley Conn (jag har tittat på Mistresses på sista tiden plus att hon spelade huvudrollen i Nina's Heavenly Delights), Shakira (har ni sett videon till Hip's Don't Lie?).



Ja, ja det finns många som platsar på listan och egentligen kan det väl inte räknas som tv, film eller internetunderhållning, eller det beror väl på hur man räknar men det var i alla fall kul att titta på.
Dessutom finns det faktiskt video för varje dag den här veckan kommer AfterEllen att ha en nedräkningsvlog där olika ansikten kända från sidan kommenterar listan, första delen var i alla fall rolig och imorgon kommer det en ny del så det kan man se fram emot nu när tv-kanalerna ska sabba min sommar med att ta paus i alla tidsfördrivsserier (dvs. det jag tittar på när jag borde sova eller plugga). Tv3 tänker tydligen inte visa något mer Xena nu på nätterna *snyft* och varför visade femman idag en repris av Ellen

Idag ska jag titta på Liz Feldmans vlog med en utlovad populär tv-stjärna.

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör räddas (Mandy och Gabby var förresten också med på listan)
Photobucket

RSS 2.0