Finally...

...verkar vara ett populärt ord idag när vi äntligen blir av med George W. Bush och Barack Obama svär presidenteden där borta på andra sidan Atlanten. Annars kan man ju också använda det för att uttrycka glädjen över att  L-Word äntligen är tillbaka på våra skärmar, x2 faktiskt eftersom förutom att säsong 6 har börjat visas i USA så har tv400 äntligen hunnit till säsong 5. Så om man bor på den här sidan Atlanten och måste vänta till måndagarna för att få tag på avsnitten, betyder det faktiskt att man kan få dubbeldos allas vår favoritserie på måndagar.
Säsong 5 lämnar jag därhän eftersom den diskuterades ganska flitigt här förra året, men säsong 6 har jag sett fram emot.

SPOILERVARNING!
Om ni inte har sett avsnittet än men tänker göra det så ska ni nog vänta lite med att läsa resten.



Avsnittet börjar alltså med att Lucy Lawless dyker upp som polis som ska undersöka mordet på någon, denna någon syns snart på en bår som rullas in i Bette och Tinas vardagsrum och vi får se att det är Jenny. Whaaat?! Okej, jag visste det redan men ändå. Några fler ledtrådar får vi inte än utan nu hoppar vi tillbaka tre månader till kvällen där säsong 5 slutade.
Jenny har just kommit på Shane med att ha sex med Nikki på balkongen till festlokalen där de har firat Jennys film och är förståeligt upprörd.
Tasha vill göra slut med Alice för hon tycker inte att det funkar för att de inte har något gemensamt.
Tina är upprörd för att galna Adele tillsammans med filmproducenten (eller vad han nu är) har bestämt sig för att göra om slutet på filmen så att "Jessie" går tillbaka till "JIm" (jag antar att alla är tillräckligt bekanta med Lez Girls för att förstå vad jag pratar om). Samtidigt är Bette och Tina oroliga för Angelica som har hög feber.
Kit och Helena är nöjda och glada över att ha tagit över SheBar och har en krystad konversation om vad de ska kalla sitt nya ställe: Helena + Kit = Hit.
Det är ungefär det som händer, mest en massa prat och en break-up sexscen mellan Jenny och Nikki. Shane som försöker be Jenny om ursäkt men blir utslängd och sedan vandrar runt med en papperskasse i jakt på någonstans att bo. En scen på sjukhuset när Bette blir upprörd över att receptionisten tycker att de bara kan skriva ett namn som "moderns namn".

Det var ett okej avsnitt om än inte jättespännande, trevligt att återse alla, inklusive Papi som dök upp igen efter att ha varit försvunnen under hela förra säsongen och förstås mycket trevligt med Lucy's gästroll. På något sätt kändes det mest som en introduktion till säsongen, bara för att etablera var alla karaktärer befinner sig och nu får vi vänta och se vad som händer sedan. Som jag har förstått det kommer hela säsongen handla om vad som händer under de här tre månaderna som leder upp till Jennys död, så det bästa man kan hoppas på är väl mer drama.

Om ni har sett avsnittet så får ni gärna kommentera och säga vad ni själva tyckte.

Kommentarer
Postat av: Frida

Jag håller med dig, kändes som en introduktion till säsongens drama, inte ett av de bästa avsnitten kanske. Men good-enough med tanke på hur svältfödd man är på serier som fokuserar på flator.

För övrigt vill jag tacka för schysst blogg.

2009-01-20 @ 20:07:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0