En positivare värld

De sista dagarna har jag vräkt ur mig mycket frustration över hur orättvis världen är och hur hopplöst det är att vara marginaliserad. Men om man ska ta och vara lite positiv så kan man ju ta och vända blickarna bort ifrån USA och titta lite på vad som händer på vår kontinent istället. Ett bra ställe att börja på är eurout där man kan läsa om olika flatrelaterade saker som händer i olika europeiska länder, inklusive väldigt snart om det faktum att vi här i Sverige kan komma att få gifta oss snart.
Ytterligare tröst kan man få om man skippar de amerikanska sjukhusserierna och tittar på de spanska istället. I Spanien verkar de inte har några problem med att ha flator på tv. Jag har skrivit om Hospital Central förut, där har de inte en, inte två utan tre eller egentligen fyra (om man räknar gästroller) kvinnliga karaktärer som har relationer med andra kvinnor. Hospital Central är en populär serie som visas på bästa sändningstid i en av de stora kanalerna och de har haft flator som huvudkaraktärer i fyra år. Jag vet inte hur mycket kontrovers det har skapat, men faktum är att när Maca introducerades i säsong 8 och så småningom inledd en relation med Esther så ökade tittarsiffrorna. Visst det finns en del att reta upp sig på när det gäller karaktärernas storyline här också, olika otrohetsaffärer och drama hit och dit, men egentligen inte mer än vad kan reta upp sig på hos andra karaktärer. Det är ganska såpigt ibland men det är lika såpigt för alla och det är det bästa med serien att alla behandlas lika utan att den sexuella läggningen görs till någon stor grej. Maca, Esther och Vero är omtyckta karaktärer som är bra på sina jobb och som har relationer som funkar eller inte funkar precis som alla andra.
Spanien verkar vara ett föredömesland när det gäller lesbiska karaktärer på tv, för det finns ännu fler i andra serier.
Los hombres de Paco har också ett par:
Pepa och Silvia är också söta så att kunna spanska är en fördel men engelska funkar också tack vare vänliga själar på youtube.

För övrigt anser jag att abc bör dränkas i protester

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0