Vad man kan göra istället för att skriva hemtenta

Hemtentaperioder betyder inte bara en vecka av ångest framför datorn det betyder också chansen att pröva en hel rad strategier för att undvika att börja skriva.
Det är anledningen till att jag igår spenderade ett antal timmar framför tv:n och han med att se två homobröllop vilket ju var trevligt. Femman har nu tack vare att man kan skippa sommaruppehållet hunnit lite närmare det amerikanska sändningsdatumet av The Ellen DeGeneres Show och därför fick vi igå se videon från Ellen och Portias bröllop. Trots att jag har sett det förut sitter jag ändå med ett fånigt leende på läpparna varje gång.
På kvällen var det sedan dags för Kevin och Scotty att gifta sig i Brothers & Sisters, det var också gulligt. Det har varit lite trend i amerikanska serier på sista tiden och det har väl sin enkla förklaring i den nya äktenskapslagen i Kalifornien. Trevligt att de är så pass progressiva i Kalifornien, vore ju trevligt om våra egna politiker kunde få tummen ur också och sluta blockeras av Kristdemokraterna. Men tyvärr riskerar Kaliforniaborna att snart bli av med rätten att gifta sig igen. När de nu går till valurnorna så ska de inte bara avgöra hela världens framtid med sitt val av president utan i Kalifornien kommer de också att rösta om en lag som kan komma förbjuda äktenskap för homosexuella. Den s.k. Proposition 8 går ut på att ändra grundlagen i Kalifornien med ett tillägg som fastställer att bara ett äktenskap mellan en man och en kvinna ska vara giltigt i Kalifornien. De vanliga konservativa galningarna har samlat ihop en massa pengar och lagt ner en massa energi på att propagera för ett ja till propositionen och man vet ju aldrig i det där landet. Men som tur är finns det också en del vettiga personer där på andra sidan Atlanten så precis som med president valet kan man bara sitta här och hoppas på det bästa. Men man kan ju alltid på att stötta den vettiga sidan litegrann också.
Eller med orden från några andra favoriter som jag också hann med att se igår:

För övrigt anser jag att South of Nowhere bör visas på svensk tv
saveson3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0