Save Spashley

image6

Jaha, nu har The N, kanalen som visar South of Nowhere bestämt sig för att skjuta upp premiären av de sista avsnitten till i höst. Den oficiella förklaringen är att man behöver mer tid för att ge serien ett ordentligt avsked. Man tänker då kanske spela in ett nytt slut eller något sådant. Men spekulationerna runt om på nätet handlar om att man vill skjuta upp det för att kampanjen för att rädda serien ska hinna lugna ner sig eller för att skådespelarna ska hinna hitta nya jobb så att det blir omöjligt att spela in en ny säsong. Oavsett vilket så kan man lugnt säga att tv-kanalen har behandlat sina trogna fans ganska illa. De kunngör plötsligt att serien läggs ner för att sedan först flytta fram säsongspremiären och sedan när alla fans går och längtar efter att åtminstone få se de sista avsnitten så bestämmer de sig för att vänta ända tills i höst med att visa dem. Jag tycker att det är dålig stil både att lägga ner serien och att inte ge några klara besked. South of Nowhere är onekligen en serie som har berört många människor, främst unga tjejer som har hittat någonstans att känna igen sig under den där känsliga perioden när man försöker ta reda på vem man är. Även om man är lite äldre än den huvudsakliga målgruppen så kan man få ut mycket av den för att den visar något som är väldigt sällsynt på tv, ett lesbiskt tonårspar, och för att det är välgjord underhållning. Jag tycker det är väldigt synd att serien läggs ner i förtid och ännu mer synd att den antagligen aldrig kommer till Sverige. Så jag tänker ge lite stöd till savespashley-kampanjen och om det är någon annan som vill göra samma sak så finns det information om vad man kan göra här:
 http://www.savespashley.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=21&Itemid=43
och här: http://www.savespashley.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=28&Itemid=50
det finns också namnlistor att skriva på här: http://www.ipetitions.com/petition/SaveSONInternational

Det handlar inte bara om att det är en bra serie utan det handlar minst lika mycket om att den har gjort något som få andra gör, nämligen att ha ett lesbiskt förhållande i centrum i en tonårsserie, och bara det förtjänar stöd.

Kommentarer
Postat av: Mickis

hehe U go girl! =) hehe Så vad händer under påsken då?? =)

2008-03-21 @ 16:15:11
URL: http://xmickis.blogg.se
Postat av: Mickis

Illa... =S Vad pluggar du?? =)

2008-03-22 @ 14:44:27
URL: http://xmickis.blogg.se
Postat av: Mickis

Aaa jag fattar inte att folk pallar att plugga. Det är facinerande hehe Jag jobbar som materialplanerare på ett företag som säljer fästelement till typ scania, saab mm...

2008-03-23 @ 14:26:15
URL: http://xmickis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0